Forum Opel Zafira - KlubZAFIRA.pl
{CD30} MP3 - problemy, dyskusje, pytania - Wersja do druku

+- Forum Opel Zafira - KlubZAFIRA.pl (http://www.klubzafira.pl/forum)
+-- Dział: Forum techniczne Opel Zafira (http://www.klubzafira.pl/forum/forumdisplay.php?fid=2)
+--- Dział: Car Audio/Navi/CB/Rejestratory/Zestawy BT (http://www.klubzafira.pl/forum/forumdisplay.php?fid=85)
+---- Dział: Car Audio (http://www.klubzafira.pl/forum/forumdisplay.php?fid=87)
+---- Wątek: {CD30} MP3 - problemy, dyskusje, pytania (/showthread.php?tid=83)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7


{CD30} MP3 - problemy, dyskusje, pytania - Kaliope - 2012-Sty-08

tu pytamy o radioodtwarzacze CD30


Odp: {B} CD30 , CD30 MP3 - problemy, dyskusje, pytania - Muzzy - 2012-Kwi-10

Witam, mam w ustawieniach audio opcję ustawienia głośności wejścia zewnętrznego. Niestety nie mogę doszukać się tego wejścia. Czy jego obecność jest zależna od wyposażenia auta czy po prostu nie wiem gdzie szukać?

I przy okazji jeszcze jedno pytanie, czy jest możliwość wymiany fabrycznego radia CD30 na jakieś inne? np z DVD?



Odp: {B} CD30 , CD30 MP3 - problemy, dyskusje, pytania - parker - 2012-Kwi-10

W CD30 nie ma takiego wejścia, a opcja regulacji głośności dotyczy zestawu głośnomówiącego do telefonu. W CD30 MP3 jest bodajże możliwość podpięcia dodatkowego źródła sygnału (wejście AUX).


Odp: {B} CD30 , CD30 MP3 - problemy, dyskusje, pytania - Mietas - 2012-Kwi-10

Musisz znaleźć gniazdo AUX (jeśli zostało fabrycznie zamontowane).
Oczywiście że można wymienić CD30 (MP3) na CD70 lub DVD90 - mowa oczywiście o radioodtwarzaczach montowanych fabrycznie - tu znajdziesz informacje, których znajomość jest niezbędna przed podjęciem decyzji o wymianie i potem w czasie wymiany http://klubzafira.pl/forum/index.php/topic,841.0.html - zlekceważenie tej wiedzy często kończy się stratą sporej kasy


Odp: {B} CD30 , CD30 MP3 - problemy, dyskusje, pytania - katar - 2012-Kwi-10

(2012-Kwi-10, 10:06)parker link napisał(a):W CD30 MP3 jest bodajĹźe moĹźliwość podpięcia dodatkowego ĹşrĂłdła sygnału (wejście AUX).

patrz tu: http://klubzafira.pl/forum/index.php/topic,572.0.html


Odp: {B} CD30 , CD30 MP3 - problemy, dyskusje, pytania - Muzzy - 2012-Kwi-10

Dzięki za błyskawiczne odpowiedzi



Odp: {B} CD30 , CD30 MP3 - problemy, dyskusje, pytania - sylwek2601 - 2012-Gru-20

Witam kolegĂłw i koleĹźanki!

Mam pytanie, czy istnieje możliwość podłączenia do radia cd30mp3 wzmacniacza? Czy jest to możliwe po użyciu jakiegoś adaptera? Czy jest to w ogóle gra warta świeczki na oryginalnym radiu? Dodam, że chodzi o auto Corsa D 2007r. , mam tam wyjscie aux ale na mini jack, może można to jakoś przerobić.


Odp: {B} CD30 , CD30 MP3 - problemy, dyskusje, pytania - Grisza - 2012-Gru-22

(2012-Gru-20, 20:49)sylwek2601 link napisał(a):Witam kolegĂłw i koleĹźanki!

Mam pytanie, czy istnieje możliwość podłączenia do radia cd30mp3 wzmacniacza? Czy jest to możliwe po użyciu jakiegoś adaptera? Czy jest to w ogóle gra warta świeczki na oryginalnym radiu? Dodam, że chodzi o auto Corsa D 2007r. , mam tam wyjscie aux ale na mini jack, może można to jakoś przerobić.

po pierwsze, to nie jest "wyjście" AUX tylko "wejście" i nie podłączysz w związku z tym przez to radia do wzmacniacza.

Istnieją konwertery napięcia sygnałowego z wysokiego na niskie (wymaganego przez większość wzmacniaczy), ale jakość sygnału na tym traci.
Można też poszukać jakiegoś elektronika mającego pojęcie, który wyprowadzi Ci bezpośrednio z radia odpowiednie kabelki z sygnałem liniowym (SigMan to ogarnia i pewnie parę innych osób też)

Tak czy owak: CD30MP3 szału nie zrobi, nawet ze wzmacniaczem.


Odp: {B} CD30 , CD30 MP3 - problemy, dyskusje, pytania - jacek_gti - 2013-Lut-06

Witam mam problem z radiem  CD 30 MP3, czyta mi tylko oryginalne płyty, nie czyta płyt mp3 czy płyt audio wypalanych w domu. Co może być przyczyną tego stanu rzeczy.  Jakieś pół roku temu wszystko działało, a teraz nagle wyskakuje CD Error.


Odp: {B} CD30 , CD30 MP3 - problemy, dyskusje, pytania - stapaw - 2013-Lut-07

(2013-Lut-06, 10:30)jacek_gti link napisał(a):Witam mam problem z radiem  CD 30 MP3, czyta mi tylko oryginalne płyty, nie czyta płyt mp3 czy płyt audio wypalanych w domu. Co moĹźe być przyczyną tego stanu rzeczy.  Jakieś pół roku temu wszystko działało, a teraz nagle wyskakuje CD Error.

Witam.Kup dobrą płytkę i wypal jeszcze raz.Ja kiedyś też myślałem że coś nie tak z moim radyjkiem, a okazało się że płytki jakieś felerne (tandeta). Pozdrawiam