2016-Sty-20, 09:37
Witam serdecznie. Moje pytanie dotyczy tankowania w ujemnych temperaturach a mianowicie czy w mrozach lepiej laÄ verve on czy ekodiesla?

ekodiesel czy verva on?
|
2016-Sty-20, 09:37
Witam serdecznie. Moje pytanie dotyczy tankowania w ujemnych temperaturach a mianowicie czy w mrozach lepiej laÄ verve on czy ekodiesla?
![]()
2016-Sty-20, 10:33
Najlepiej tankowaÄ w duĹźych sieciĂłwkach (choÄ tam trafiajÄ
siÄ "czarne owce) albo jak masz zaufanÄ
stacjÄ, lub teĹź w bazach firm transportowych (PKS, MZK. MKS itp.)
2016-Sty-20, 13:02
JeĹli jest to ropka "zimowa" (tzn. posiada parametry, ktĂłre sÄ
zgodne normÄ
) to kaĹźda bez wzglÄdu jak siÄ nazywa (...."ekodiesel", "verva", "mega super power", "napalony dizel", czy teĹź "mroĹşna zupa").
Dlatego napisaĹem Ci to co wyĹźej - sieciĂłwki, bazy firm transportowych i zaufane Twoje stacje.
2016-Sty-20, 14:57
Ekodiesel a Verva to tylko róşnica w skĹadnikach uszlachetniajÄ
cych, czyszczÄ
cych ukĹad wtryskowy itd..... ma siÄ to nijak do temperatury krzepniÄcia, bÄ
dĹş wytrÄ
cania parafiny !!!
PodziÄkowaĹ wszystkim za odpowiedzi.Jeszcze takie maĹe pytanko Zafirka 2004 2.2dti na pompie co dla niej lepsze verva on czy ekodiesel?TroszkÄ poczytaĹem i na ten temat sÄ
spore rozbieĹźnoĹci jeĹli moĹźecie wypowiedzcie siÄ proszÄ to jest mĂłj pierwszy diesel
Nie chodzi mi o jakieĹ oszczÄdnoĹci tylko chcÄ dla ZoĹki jak najlepiej
2016-Sty-20, 17:05
Kolego moĹźe byÄ ekodiesel tylko musisz pamiÄtaÄ Ĺźe silniki 2,0 i 2,2 dti majÄ
pompy wtryskowe rozdzielaczowe i lubiÄ
byÄ czasem przesmarowane jak i wtryski. Warto co jakiĹ czas ja to robiĹem co 5-8 zbiornikĂłw, nalaÄ przed tankowaniem olej miksol ( do kupienia na Orlenie) do zbiornika i zalaÄ do peĹna ĹwieĹźym paliwem i wyjeĹşdziÄ to do rezerwy, i dopiero kolejny raz tankowaÄ paliwko.
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|