2012-Kwi-29, 12:56
UĹźywane majÄ
poprzecierane gumy pod spodem i bÄdziesz miaĹ to samo, nowe sÄ
z plastikowymi wkĹadkami mniej wycierajÄ
progi.
Podobne wątki | |||||
Wątek: | Autor | Odpowiedzi: | Wyświetleń: | Ostatni post | |
{B} Spinka przy pedaĹach | celius | 9 | 450 |
2018-Kwi-22, 12:20 Ostatni post: celius |
|
{B} Listwa pod zderzak przedni-HOKEJ | diabolog | 3 | 2 856 |
2017-Lut-06, 12:31 Ostatni post: waldiwaldi |
|
[TUT ZB] - Wymiana klapki przy zamku w bagaĹźniku | JaGoDkA | 6 | 5 073 |
2016-Gru-29, 22:11 Ostatni post: rafi068 |
{B} Ognisko korozji, pod uszczelka przy progu.
|
2012-Kwi-29, 12:56
UĹźywane majÄ
poprzecierane gumy pod spodem i bÄdziesz miaĹ to samo, nowe sÄ
z plastikowymi wkĹadkami mniej wycierajÄ
progi.
2012-Paż-18, 10:47
Witam dzisiaj otwieraĹem tylne prawe drzwi i zobaczyĹem maĹe ognisko korozji wychodzÄ
ce spod uszczelki na progu.
ChciaĹbym zrobiÄ zaprawkÄ. Jaki lakier polecacie i jak siÄ do tego zabraÄ ?
JeĹźeli chcesz to zrobiÄ profesjonalnie to:
1. Lekko oczyszczasz rdzÄ i poĹuszczony lakier i kĹadziesz dwie cienkie warstwy brunox bezpoĹrednio na rdzÄ (sÄ maĹe pojemniczki w Lerua Merlin) http://allegro.pl/brunox-0-1-5-litrow-po...30332.html 2. KĹadziesz podkĹad akrylowy, np. http://allegro.pl/podklad-akrylowy-hs-1k...90382.html ale po 24 godzinach od brunoxa 3. KĹadziesz warstwÄ bazy i klaru lakieru samochodowego. Pewnie sÄ maĹe buteleczki w ASO. Ja mam takie do Fabii i do 107. A do opla biorÄ wĹaĹnie od Fabii, bo srebrna teĹź byĹa ![]() takie komplety chodzÄ po 30 zĹ 4. Na sam koniec wypsikaj wszystkie ranty jakimĹ dobrym preparatem konserwujÄ cym np. Valvoline ML ps: Ja ostatnio znalazĹem ognisko pod listwÄ gumowÄ na progu. ByĹem lekko zdziwiony co i jak i zaczÄ Ĺem oglÄ daÄ tÄ listwÄ. OkazaĹo siÄ, Ĺźe w Ĺrodku tej gumowej listwy leci metalowy prÄt i jakimĹ przebiĹ gumÄ i po prostu rysowaĹ lakier, zwĹaszcza, Ĺźe ta listwa jest spĹaszczana przy kaĹźdym zamkniÄciu drzwi. ![]() tutaj zaaplikowany brunox: ![]() A tutaj podkĹad, potem go lekko szlifujesz papierem Ĺciernym: ![]() potem wĹaĹnie poszĹa baza i klar ....a potem ValvolineÂ
2012-Paż-18, 16:05
WaĹźne!!!
jak kĹadziesz Brunoxa lub jakÄ kolwiek chemie wiÄ ĹźÄ cÄ rdzÄ musi byÄ rdza ![]() Jak oczyĹcisz do goĹej/czystej blachy to preparat zastygnie...ale gwarantuje, Ĺźe odpadnie po jakimĹ czasie (razem z zaprawkÄ )...bo prostu nie ma siÄ czego trzymaÄ. pozdr
2012-Paż-18, 18:51
widzÄ, Ĺźe koledze chris identycznie listwa zarysowaĹa nadwozie (ostania fotka w pierwszym poĹcie) .....czyĹźby kolejna sĹaboĹÄ ZB?
2012-Paż-18, 20:13
w tym roku znĂłw byĹy na gwarancji odĹwieĹźane, zresztÄ
jak co roku juĹź 3 razy malowane a uszczeleczki nie wymienia uparciuchy
![]()
2012-Paż-20, 20:28
Ja ze swoja mialem to samo w koncu za drugim razem srodula wymienila te uszczelki.A podkladmi folie nic nie daja u mnie po pol roku wszystko sie poprzecieralo.Wymiana na plastiki pomogla.
2013-Kwi-16, 19:38
(2012-Paż-20, 20:28)rafi.zafi link napisał(a):Ja ze swoja mialem to samo w koncu za drugim razem srodula wymienila te uszczelki.A podkladmi folie nic nie daja u mnie po pol roku wszystko sie poprzecieralo.Wymiana na plastiki pomogla. czyli juĹź nie wiem, ktĂłry przypadek, ale jest kolejny, bo kolega otko napisaĹ, Ĺźe u niego identycznie. TakĹźe panowie i panie....oglÄ dnÄ Ä prĂłg pod tymi uszczelkami.....listwa metalowa przebija gumÄ i rysuje karoseriÄ do goĹej blachy
2013-Kwi-16, 19:50
(2012-Kwi-15, 18:15)chris link napisał(a):tak wyglÄ dajÄ progi mojego samochodu po malowaniu w grudniu w mmcars w Katowicach, WidaÄ i firma z takÄ renomÄ i wypracowanÄ markÄ moĹźe przygraÄ w ....... (cenzura)
2013-Kwi-16, 19:55
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|