2012-Maj-14, 20:04
Tym tematem zajmuje sie dobry fachman wie co pisze korzystaĹem z jego wiedzy z dobrym skutkiem.
{A} BĹÄdy 57; 17 - Zwarcie w cewce?
|
2012-Maj-14, 20:04
Tym tematem zajmuje sie dobry fachman wie co pisze korzystaĹem z jego wiedzy z dobrym skutkiem.
Witam ponownie, nie miaĹem jeszcze czasu sprawdziÄ czujnikĂłw o ktĂłrych pisaĹ "Dziadek13" (praca
![]() ![]() ![]() [br]Dodano: [time]1337111438[/time] PrĂłbowaĹem znaleĹÄ czujniki w chĹodnicy i albo ja mam coĹ z oczami ![]() To jak koledzy, mam siÄ udaÄ do okulisty??
2012-Maj-17, 07:13
Witam po krĂłtkiej przerwie. Problem zostaĹ rozwiÄ
zany
![]() DziÄkujÄ wszystkim za pomoc ![]() ![]()
2012-Maj-17, 08:11
PodsumowujÄ
c - zadziwiajÄ
ce jak prozaiczna przyczyna moĹźe uprzykrzyÄ Ĺźycie posiadacza nie tylko auta, gratuluje upartoĹci i wytrwaĹoĹci w poszukiwaniu usterki
2012-Maj-17, 10:27
Bardzo dziÄkujÄ
![]() ![]() ![]() Pozdrawiam wszystkich!!
2012-Maj-17, 15:18
Tak szczerze mĂłwiÄ
c to myĹlaĹem Ĺźe zaczeĹeĹ od sprawdzenia bezpiecznikĂłw bo to podstawa.
UrzÄ dzenie elektryczne podĹÄ czone do prÄ du z reguĹy lepiej dziaĹa. Bezpieczniki sÄ po to aby zabezpieczaÄ. Jako Ĺźe jestem zdania Ĺźe lepiej zapobiegaÄ niĹź leczyÄ, powstaje pytanie? Z jakiego powodu poleciaĹ bezpiecznik, czy ty zrobiĹeĹ zwarcie i z twojej winy czy np zbyt ciÄĹźko pracuje wentylator i pobiera za duĹźy prÄ d? Zawsze moĹźna daÄ sobie spokĂłj i poczekaÄ aĹź cos siÄ znowu spali bÄdzie wiadomo co to byĹo.
2012-Maj-17, 15:26
oki Darek - tu masz odpowiedĹş
(2012-Maj-10, 19:38)tomi996 link napisał(a):ChciaĹem sprawdziÄ cewkÄ przy sprÄĹźarce i tu wĹaĹnie nie wiem czy dobrze zrobiĹem bo podĹÄ czyĹem cewkÄ bezpoĹrednio pod zasilanie (rozpioĹem kostkÄ przy sprÄĹźarce). Efekt byĹ taki Ĺźe siÄ zdrowo zaiskrzyĹo i aĹź przewody siÄ lekko zagrzaĹy, po czym przestaĹa reagowaÄ na podpinane napiÄcie. MiaĹa zwarcie czy ja jÄ zaĹatwiĹem
2012-Maj-17, 15:49
(2012-Maj-17, 15:18)oki Darek link napisał(a):Tak szczerze mĂłwiÄ c to myĹlaĹem Ĺźe zaczeĹeĹ od sprawdzenia bezpiecznikĂłw bo to podstawa.WĹaĹnie od tego zaczoĹem tylko Ĺźe sprawdzaĹem miernikiem (omomierzem) czy bezpiecznik nie jest spalony (to byĹ bĹÄ d), i te byĹ ok. Nie ĹÄ czyĹa wsĂłwka pod bezpiecznikiem, a znalazĹem dopiero jak sprawdziĹem napiÄcie na bezpiecznikach. Pozdrawiam. |
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|