2012-Lis-18, 21:00
Trzeba zdemontowaÄ piastÄ, po zdemontowaniu wymiana to juĹź Ĺatwizna..
Podobne wątki | |||||
Wątek: | Autor | Odpowiedzi: | Wyświetleń: | Ostatni post | |
{A} wymiana pompy abs bosch Zafira A 1,8 115KM | darkb | 7 | 2 086 |
2017-Maj-22, 11:12 Ostatni post: darkb |
|
{A} ABS - hamulce znosi na prawo | DanJ93 | 1 | 918 |
2015-Paż-28, 19:43 Ostatni post: Bamber |
|
{A} Stukanie, bicie. Problem z lokalizacjÄ usterki. | przemmo30 | 8 | 2 293 |
2015-Paż-25, 13:39 Ostatni post: Kalfasov |
{A} Problem z ABS
|
2012-Lis-18, 21:00
Trzeba zdemontowaÄ piastÄ, po zdemontowaniu wymiana to juĹź Ĺatwizna..
2012-Lis-18, 23:03
Czujnik/pierscien ABS-u jest nabity na piaste, trzeba delikatnie podwazyc wkretakiem, jak pisze Harry, latwizna
2012-Gru-31, 20:04
Dzisiaj naprawiaĹem elektronikÄ ABSu zamontowanÄ
w viki B, ĹwiecĹy siÄ kontrolki ABS i TC, przy podĹÄ
czeniu kompa brak komunikacji.
Usterka wystÄpowaĹa wĹaĹnie losowo, tydzieĹ mogĹo byÄ OK a czasami dwa razy na dzieĹ padaĹa. PosprawdzaĹem zasilanie, wtyczki i czujniki po stwierdzeniu Ĺźe sÄ OK wymontowaĹem elektronikÄ z pompy. W Ĺrodku jest pĹytka krzemowa z elektronikÄ Â ktĂłra podĹÄ czona jest przewodzikami gruboĹci wĹosa do zĹÄ cza, trzy takie druciki odpadĹy mimo Ĺźe caĹoĹÄ jest zalana w takiej mazi. Po zlutowaniu tych poĹÄ czeĹ ABS dziaĹa jak naleĹźy. MoĹźliwe Ĺźe u nas teĹź siÄ coĹ podobnego dzieje.
2012-Gru-31, 21:44
Ciekawe ja musiaĹem lutownicÄ
rozcinaÄ obudowe bo nie rozbieralna Ĺźeby dojĹÄ do elektroniki i cienkich drucikĂłw i mazi nie byĹo tylko popÄkane luty od cewek sterujÄ
cych zaworkami staĹa usterka w viki B u nas tego sie nie spotyka lub ja nie sĹyszaĹem.
A tak moĹźemy sprawdziÄ czujniki abs. ![]()
Dziadek13Â zgadza siÄ obudowÄ rozcinaĹem szlifierkÄ
a w Ĺrodku wyglada podobnie jak to
![]()
2013-Sty-01, 12:47
Ja po otwarciu coĹ takiego miaĹem i to w trzech moduĹach nie wiem jakÄ
Ĺ starÄ
wersje rozbieraĹeĹ chyba.
![]()
2013-Sie-09, 23:41
(2012-Gru-31, 21:44)Dziadek13 link napisał(a): Ciekawe ja musiaĹem lutownicÄ rozcinaÄ obudowe bo nie rozbieralna Ĺźeby dojĹÄ do elektroniki i cienkich drucikĂłw i mazi nie byĹo tylko popÄkane luty od cewek sterujÄ cych zaworkami staĹa usterka w viki B u nas tego sie nie spotyka lub ja nie sĹyszaĹem. A jak siÄ dobraÄ do tej wtyczki? Na pompie abs widzÄ puszkÄ w niej chyba 3 przekazniki. I jak siÄ dobraÄ do kabli ktĂłre idÄ z czujnikĂłw abs do moduĹu gdzie mogÄ byÄ? Jest tam tak ciasno Ĺźe chyba jedyne wyjĹcie to braÄ siÄ do tego od spodu.
2013-Sie-10, 19:25
2013-Sie-12, 09:56
Aby sprawdziÄ rezystencje czujnikĂłw chyba przez wtyczke szybciej jak ĹciÄ
gaÄ koĹa a nie mam kabla Ĺźeby sprawdziÄ przez komp a u mnie kroja jak za zboĹźe za podĹÄ
czenie
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|