Liczba postów: 5
Liczba wątków: 0
Likes Given: 0
GdzieĹ wyczytaĹem Ĺźe istnieje moĹźliwoĹÄ uruchomienia Ĺredniego spalania nawet na TIDzie z poziomu OPComa, czy to prawda jest? ZakĹadajÄ
c Ĺźe mi siÄ to uda, to czy w momencie zmiany radia na nieoryginalne(stacja multimedialna), wszystkie informacja z komputera pokĹadowego przestanÄ
dziaĹaÄ, nawet jeĹli wyposaĹźony w CAN Bus dekoder? Zastanawiam siÄ czy warto zaczynaÄ w tym grzebaÄ skoro i tak tÄ
stacje bÄdÄ montowaÄ? PytaĹ wiele, bo samochĂłd dopiero co kupiĹem w naprawdÄ bardzo dobrym stanie, wiÄc chciaĹbym mieÄ trochÄ komfortu z audio. Zastanawiam siÄ teĹź nad doĹoĹźeniem dodatkowych wskaĹşnikĂłw, temp itp. w sĹupek czy z tym bÄdzie wiÄcej grzebania czy standardowo jak w kaĹźdym aucie? Z gĂłry dziÄki za odpowiedĹş.
â˘
Liczba postów: 2 788
Liczba wątków: 418
Likes Given: 4
Imię: PaweĹ
Miejscowość: KrakĂłw
Auto: ZB z19dt
wedĹug mnie nie da siÄ aktywowaÄ spalania na TIDzie
â˘
(2015-Lip-19, 11:01)kaliope link napisał(a): wedĹug mnie nie da siÄ aktywowaÄ spalania na TIDzie
Dlatego takÄ
rzecz tylko zaĹoĹźyĹem. RĂłwnie dobrze mĂłgĹbym podmieniÄ na GIDa i wĹÄ
czyÄ odpowiednie funkcje, ale chodzi mi o sam sens takich przerĂłbek skoro w miejsce fabrycznego radia wylÄ
duje stacja. JeĹli dobrze rozumuje to funkcje te wyĹwietlane sÄ
przez radio, a podmieniajÄ
c radio chyba nie bÄdzie z czego czytaÄ informacji. Po co zatem zmieniaÄ TID na GID skoro i tak nie bÄdzie pokazywaĹ czegokolwiek po zmianie radia. Dobrze myĹlÄ??
â˘
Liczba postów: 1
Liczba wątków: 1
Witam
ChciaĹbym siÄ dowiedzieÄ jak dziaĹa automatyczna recyrkulacja nawiewu przy zanieczyszczonym powietrzu. To jest 4-te okienko do zaznaczenia w menu panelu sterowania klimatyzacji i nawiewu. Czy istnieje jakiĹ czujnik zanieczyszczenia? Czy moĹźna z tym jeĹşdziÄ caĹy czas? Jak to dziaĹa? DziÄkuje za wszystkie odpowiedzi.Pozdrawiam
â˘
tak, jest czujnik smrodu w podszybiu. Niestety bywa, Ĺźe sie psuje.Â
â˘
Liczba postów: 974
Liczba wątków: 65
Likes Given: 3
Imię: Szymon
Miejscowość: PoznaĹ
Auto: Zafira B Z2.0LER 236 koni
I to czÄsto..... jeden wymieniaĹem po zakupie, drugi mi padĹ z dwa miesiÄ
ce temu... kolejnego nie wymieniam , zbÄdny bajer !!!!
â˘
Przepraszam, Ĺźe mÄczÄ temat, ale nie mogÄ wyszukaÄ. Otóş trafiĹ mi siÄ zupeĹnym przypadkiem wylogowany GID z kodem i pytania mam nastÄpujÄ
ce. Czy ramka wyĹwietlacza TID, BID i GID sÄ
takie same czy muszÄ jÄ
zmieniÄ? Czy wystarczy zamontowaÄ wyĹwietlacz i podjechaÄ do jakiegoĹ elektronika by mi to wszystko sparowaĹ i wĹÄ
czyĹ funkcje komputera pokĹadowego itp, czy jest coĹ wiÄcej o czym muszÄ wiedzieÄ? Czy jest ktoĹ z okolic Krakowa co by mi pomĂłgĹ to zrobiÄ? SzukaĹem na necie informacji na temat zmodyfikowania klimatyzacji z manuala na elektronicznÄ
lub pĂłĹautomatycznÄ
czy naprawdÄ wiÄ
Ĺźe siÄ to z duĹźymi przerĂłbkami poza dodaniem czujnika, zmianÄ
panelu i zaprogramowanie go w komputerze?
â˘
Imię: Dawid
Miejscowość: CWL
Auto: Astra H GTC
Koledzy,mam pytanie odnoĹnie wyĹwietlacza oraz radio,mianowicie
Aktualnie posiadam radio CD30 i wyĹwietlacz BID, Mam moĹźliwoĹÄ wziÄcia z rozbitka komplet,radio cd30 mp3 oraz wyĹwietlacz GID, caĹoĹÄ jest z jednego samochodu,
I czy wyloguje swoje radio i wyĹwietlacz i wsadzÄ komplet z rozbitka to bÄdzie to dziaĹaÄ?, czy teĹź muszÄ je logowaÄ? W rozbitku nie ma opcji wylogowania ani kodu,
Pozdrawiam.
â˘
(2015-Paż-18, 19:20)Sephiro link napisał(a): Przepraszam, Ĺźe mÄczÄ temat, ale nie mogÄ wyszukaÄ. Otóş trafiĹ mi siÄ zupeĹnym przypadkiem wylogowany GID z kodem i pytania mam nastÄpujÄ
ce. Czy ramka wyĹwietlacza TID, BID i GID sÄ
takie same czy muszÄ jÄ
zmieniÄ? Czy wystarczy zamontowaÄ wyĹwietlacz i podjechaÄ do jakiegoĹ elektronika by mi to wszystko sparowaĹ i wĹÄ
czyĹ funkcje komputera pokĹadowego itp, czy jest coĹ wiÄcej o czym muszÄ wiedzieÄ? Czy jest ktoĹ z okolic Krakowa co by mi pomĂłgĹ to zrobiÄ? SzukaĹem na necie informacji na temat zmodyfikowania klimatyzacji z manuala na elektronicznÄ
lub pĂłĹautomatycznÄ
czy naprawdÄ wiÄ
Ĺźe siÄ to z duĹźymi przerĂłbkami poza dodaniem czujnika, zmianÄ
panelu i zaprogramowanie go w komputerze?
Ku uzupeĹnieniu informacji. Do TID i GID jest ta sama ramka. Do BID'a ramka juĹź jest inna tak samo jak CID. WyĹwietlacz ktĂłry siÄ trafiĹ nie byĹ wylogowany ale znalazĹem bardzo dobrego elektronika w Krakowie, ktĂłry zrobiĹ to tak jak trzeba.
WysĹane z mojego SM-N910F przy uĹźyciu Tapatalka
â˘
(2015-Lis-01, 11:03)Sephiro link napisał(a): WyĹwietlacz ktĂłry siÄ trafiĹ nie byĹ wylogowany ale znalazĹem bardzo dobrego elektronika w Krakowie, ktĂłry zrobiĹ to tak jak trzeba.
jeĹli go polecasz, to wrzuÄ tutaj:
http://klubzafira.pl/forum/ogolna-techni...mechanicy/
â˘