Co sÄ
dzicie o wymianie fabrycznego CD30MP3 na dedykowanÄ
do ZB stacje multimedialnÄ
?
Edit: wydzielono do odrÄbnego tematu / Mietas
Podobne wątki | |||||
Wątek: | Autor | Odpowiedzi: | Wyświetleń: | Ostatni post | |
{CD30,DVD70} radio, problem ze sĹabym sygnaĹem stacji radiowych | ondrasz | 4 | 3 110 |
2017-Lis-24, 22:43 Ostatni post: zoniec30 |
|
{A} Wymiana oryginalnego radia na inne radio niefabryczne | Kaliope | 58 | 40 324 |
2017-Paż-21, 19:25 Ostatni post: pietras8787 |
|
{ZB} Bluetooth przez AUX do CD30 mp3 | karul | 11 | 7 651 |
2017-Sie-28, 20:19 Ostatni post: Mietas |
{CD30,70,90} Wymiana radia na stacjÄ multimedialnÄ
|
Co sÄ
dzicie o wymianie fabrycznego CD30MP3 na dedykowanÄ
do ZB stacje multimedialnÄ
?
2012-Lip-15, 10:57
Jak bÄdzie pod kolor i obsĹuĹźy BC oraz kierÄ to ja osobiĹcie wad nie widzÄ.
MiaĹem w ZA kombajn JVC - telefon, dvd, kamerka cofania. PiÄkna sprawa. NudziĹo mi siÄ czekajÄ c za ĹźonkÄ to obejrzaĹem film, ktoĹ dzwoniĹ samo odbieraĹo poĹÄ czenie, a telefon w plecaku w bagaĹźniku. Itd... Jedyny problem to chyba jakoĹÄ tych chiĹskich stacyjek. Ja na poczÄ tku miaĹem jakiegoĹ teviona, mediona czy inny wynalazek. Po trzech dniach siÄ zepsuĹ. Wymiana na inny dwa dni to samo ![]() W koĹcu doĹoĹźyĹem i kupiĹem to JVC. Dwa lata chodzi bezawaryjnie. No i fabryczne gĹoĹniki odĹźyĹy na tym radyjku ![]()
2012-Lip-15, 18:46
nie wiem co masz na myĹli piszÄ
c "dedykowana", ale jeĹli jakieĹ chiĹskie "coĹ" to bym sobie odpuĹciĹ.
Jak dla mnie to wybĂłr jest pomiÄdzy "dedykowanyÄ " stacjÄ Zenec'a (tanio nie jest), albo dopasowanie coĹ z Pioneera, Alpine, Clariona, JVC, czy czegoĹ tam innego, ale markowego
2012-Lip-19, 18:20
Jak dla mnie, to nawet te markowe rzeczy sÄ
chiĹskie, wiÄc jaka to róşnica.
(2012-Lip-15, 18:46)Grisza link napisał(a): nie wiem co masz na myĹli piszÄ c "dedykowana"Dedykowana, czyli wymiarami, ksztaĹtami itp. identyczna z oryginalnym radiem. Niestety, z obsĹugÄ BC widziaĹem tylko jedno radio i jakoĹ juĹź nie mogÄ znaleĹşÄ. W oczy mi siÄ rzuciĹa stacja z obsĹugÄ DVD, GPS, BT, internet (3G i WiFi), TV no i kierownicy. I co najwaĹźniejsze, w caĹoĹci jÄzyk polski. Niestety BC nie ma, jak praktycznie wszystkie.
2012-Lip-19, 18:28
Nie wiem co CiÄ zainteresowaĹo>.ale miaĹem okazjÄ "posĹuchaÄ" muzy z takiego czegoĹ...tragedia...no ale moĹźe masz coĹ fajnego na oku
![]() Ja sĹuchaĹem na czymĹ takim>>> LINK: mari.pl/multimedia-samochodowe-system-multimedialny-do-samochdow-opel/p,215456 BasĂłw nic to nie ma ![]() ![]() pozdr
2012-Lip-19, 18:45
DokĹadnie to mi wpadĹo w oko:
http://allegro.pl/radio-dedykowane-do-op...62491.html
2012-Lip-19, 19:17
odpuĹÄ sobie - szkoda kasy i nerwĂłw.
Kup coĹ, pod czym podpisuje siÄ jakiĹ w miarÄ renomowany producent. Dedykowane, to np Zenec NC5010, albo NC5011D, ale tak jak pisaĹem wczeĹniej - cena nie zachwyca ![]() http://www.zenec.com/en/products/ego/opel/ze-nc5011d/
2012-Lip-19, 20:00
(2012-Lip-19, 19:17)Grisza link napisał(a): Kup coĹ, pod czym podpisuje siÄ jakiĹ w miarÄ renomowany producent.No tak. Tylko po co mam bez sensu wydawaÄ pieniÄ dze za samÄ firmÄ? A Ĺźe coĹ jest "no name" nie oznacza, Ĺźe bÄdzie gniotem. Nie twierdze, Ĺźe nie masz racji, ale nawet kupujÄ c firmĂłwkÄ moĹźna siÄ naciÄ Ä. Nie wiem czy pamiÄtasz, jak na nasz rynek wchodziĹy pierwsze smartphony. Era wtedy wypuĹciĹa coĹ takiego jak Era G1. Akurat wtedy mi siÄ koĹczyĹa umowa, wiÄc zaryzykowaĹem i wziÄ Ĺem (doskonale wiedzÄ c czyjej to jest produkcji). Wszyscy u mnie jak to zobaczyli... "o matko, co za szajs", "pozbÄ dĹş siÄ tego..." itp. Jak siÄ później z internetu dowidzieli, Ĺźe to HTC, to odrazu "zaj...stÄ komĂłre masz". I mam jÄ do dziĹ. PodsumowujÄ c, nie wszystko zĹoto co siÄ Ĺwieci, a czasem to co siÄ nie Ĺwieci jest bardziej wartoĹciowe od zĹota. Z tego co wiem, to wiÄkszoĹÄ tych stacji "no name" (ĹÄ cznie z ZENEC-iem) jest produkowana na podzespoĹach Sharpa i Samsunga. OczywiĹcie TwojÄ wypowiedĹş wezmÄ pod uwagÄ przy kupnie, bo po to ten temat zostaĹ zaĹoĹźony, ale najpierw wolaĹbym coĹ konkretnego usĹyszeÄ, a nie tylko, Ĺźe to jest pod jakÄ Ĺ nazwÄ , a to nie.
2012-Lip-19, 21:30
konkrety sÄ
takie, Ĺźe:
1. sprzÄt markowy gra lepiej (wiÄksza moc, lepsza jakoĹÄ sygnaĹu, moĹźliwoĹci regulacji) i wyĹwietla lepiej (lepszej jakoĹci matryce) 2. sprzÄt markowy ma REALNÄ gwarancjÄ, czego nie moĹźna siÄ raczej spodziewaÄ po sprzÄcie noname kupionym na allegro 3. to Ĺźe sprzÄt "noname" jest produkowany na tych samych podzespoĹach co markowy nie przekĹada siÄ niestety na niezawodnoĹÄ jego dziaĹania ("niechlujne" lutowanie, sĹabej jakoĹci podzespoĹy mechaniczne, itp) PrzerabiaĹem ten temat w Signum i skoĹczyĹo siÄ na stacji multimedialnej Clarion VX709. ĹťaĹujÄ tylko, Ĺźe sprzedaĹem jÄ razem z samochodem zamiast jÄ wymontowaÄ i wpakowaÄ teraz do Zafiry
2012-Lip-19, 21:39
(2012-Lip-19, 21:30)Grisza link napisał(a): 3. to Ĺźe sprzÄt "noname" jest produkowany na tych samych podzespoĹach co markowy nie przekĹada siÄ niestety na niezawodnoĹÄ jego dziaĹania ("niechlujne" lutowanie, sĹabej jakoĹci podzespoĹy mechaniczne, itp) Z tym podpunktem nie do koĹca siÄ zgodzÄ. PrzykĹadem moĹźe byÄ firma Nakamichi. NiechlujnoĹÄ, tandetny wyglÄ d, a sprzÄt high-endowy. |
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|