Po naciĹniÄciu dzwigienki do doĹu wĹÄ
cza siÄ wycieraczka tylnej szyby ale pĹyn pryska na przedniÄ
 nie wiem gdzie szukaÄ usterki w wyĹÄ
czniku zespolonym czy przy zbiorniku??

Podobne wątki | |||||
Wątek: | Autor | Odpowiedzi: | Wyświetleń: | Ostatni post | |
{B} Zerwany przycisk otwierania szyby | Kaliope | 10 | 653 |
2018-Paż-10, 14:02 Ostatni post: syska |
|
[TUT ZB] Zafira - Naprawa ogranicznika drzwi | roboo1 | 49 | 17 266 |
2018-Paż-04, 14:51 Ostatni post: piosk |
|
{B} [TUT ZB] Zafira - Naprawa zamka schowka pasaĹźera | Kaliope | 12 | 12 008 |
2017-Lip-02, 07:12 Ostatni post: kysiu241 |
{B} Wycieraczka - spryskiwacz tylnej szyby - usterki, diagnoza, naprawa
|
Po naciĹniÄciu dzwigienki do doĹu wĹÄ
cza siÄ wycieraczka tylnej szyby ale pĹyn pryska na przedniÄ
![]()
2012-Lis-11, 21:19
kaka32, tylny spryskiwacz uruchamiasz poprzez "popchniÄcie i przytrzymanie" manetki
![]() LINK: www.fotosik.pl
2012-Lis-11, 21:19
Prawdopodobnie poprzednik coĹ grzebaĹ przy pompce spryskiwacza i zamieniĹ przewody na pĹyn
2012-Lis-12, 18:02
No nie.DziaĹaĹo przedtem dobrze.
![]() ![]()
2013-Lut-25, 17:26
Witam. Mam problem ze zdjÄciem tylnej wycieraczki, ramienia tej wycieraczki. PÄkĹa sprÄĹźyna i ramiÄÂ do Ĺmietnika. ZakupiĹem nowe. Po odkrÄceniu nakrÄtki ramiÄ za ch...rÄ nie chce zejĹÄ z tulejki. Czy tam jest jakiĹ trik czy po prostu rdza trzyma. ProszÄ o pomoc, ma ktoĹ z Was jakieĹ doĹwiadczenia z tym ustrojstwem?Â
![]() ![]()
2013-Lut-25, 17:32
RamiÄ wycieraczki osadzone jest na osi silnika na takim ryflowanym stoĹźku, do zdjÄcia potrzebny bÄdzie ĹciÄ
gacz, prĂłba zdjÄcia za pomocÄ
"ruskiego klucza" moĹźe skoĹczyÄ siÄ w najlepszym razie wymianÄ
szyby tylnej klapy
2013-Lut-25, 17:47
Nic na siĹÄ nie robiĹem. Gdzie taki ĹciÄ
gacz dostaÄ? Nowe ramiÄ ma nasadkÄ w ksztaĹcie stoĹźka ( zwÄĹźenie ku gĂłrze) w Ĺrodku gĹadkie.
2013-Lut-25, 17:50
Na alledrogo dla przykĹadu m.allegro.pl/przedmiot,s55-sciagacz-ramion-wycieraczek-wycieraczki,3014012188.html Tylko nie sÄ
to maĹe pieniÄ
dze. KupowaĹem kiedyĹ ojcu do Audika.
Sent from my mobile with Tapatalk2
2013-Lut-25, 19:02
tu jest spory wybĂłr http://allegro.pl/listing/listing.php?of...ycieraczek
2013-Kwi-14, 12:17
Moja wycieraczka dziaĹaĹa w ten sposĂłb, Ĺźe zamiast normalnego ruchu o 180st i powrĂłt to poruszaĹa siÄ o ok 120st. i stop.
zdemontowaĹem ramiÄ wycieraczki - klucz 13 i ĹciÄ gacz - ja uĹźyĹem takiego ![]() nastÄpnie odkrÄciĹem 3 Ĺruby od silniczka - uĹźyĹem klucz nasadowy 6mm ![]() nastÄpnie rozkrÄcone 6 Ĺrubek i rozdzielenie dwĂłch czÄĹci i szok w Ĺrodku stykĂłw nie byĹo widaÄ, smar w stanie kiepskim i jakieĹ kamyczki byĹy w smarze. ![]() po wyczyszczeniu okazaĹo siÄ, Ĺźe jeden styk jest uĹamany - nawet go nie znalazĹem ![]() wyczyĹciĹem blaszkÄ, ze starego przekaĹşnika termicznego odciÄ Ĺem styk i po wyprofilowaniu przylutowaĹem do blaszki ![]() nastÄpnie rozebraĹem drugÄ czÄĹÄ silniczka - rozdzieliĹo siÄ wszystko bez problemu po wyciÄ gniÄciu tulejki plastykowej i (po wyjÄciu oĹki) uszczelki ![]() po wyczyszczeniu, smarowanie i skĹadanie w odwrotnej kolejnoĹci. Na koĹcu sukces - wycieraczka pracuje jak powinna zdjÄcia trochÄ maĹo wyraĹşne - taki telefon |
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|