2014-Lip-15, 20:23
(2014-Lip-09, 08:46)klosow link napisał(a): Co do wyciszenia tylnych nadkoli poprzez wkĹadanie pociÄtego gofra. cOOba Ty masz bodajĹźe dwuletnie doĹwiadczenie w tym temacie - czy ta gÄ bka nie nasiÄ ka w tym miejscu wodÄ ? ZimÄ nie skrapla siÄ woda na blasze, ktĂłra by tamtÄdy spĹywaĹa?Nie wiem jak ze skraplaniem, ale nie zauwaĹźyĹem wzrostu wilgotnoĹci w samochodzie. Poza tym ja gofra wcisnÄ Ĺem od Ĺrodka - pomiÄdzy plastik bagaĹźnika a wzmocnienie. przestrzeĹ pomiÄdzy wzmocnieniem a tylnym bĹotnikiem mam pustÄ .
(2014-Lip-15, 13:14)JacekZKL link napisał(a): Jestem po oklejeniu lewego nadkola. Wiele wkleiÄ siÄ tam nie da ...zrobiĹeĹ coĹ czego ja nie ruszaĹem. UznaĹem, Ĺźe Ĺźeby dobrze okleiÄ nadkola wewnÄ trz samochodu (pod nogami) trzeba by zbyt duĹźo wybebeszaÄ.
Ja oklejaĹem jedynie plastikowe nadkola we wnÄkach kóŠprzednich.
Tam jest teĹź ciasno, ale przy rozmowie podczas zakupu materiaĹĂłw wygĹuszajÄ cych otrzymaĹem info, Ĺźe warto, bo wtedy mniej haĹasu przenosi sie do Ĺrodka (gĹĂłwnie podczas jazdy po mokrym - woda z opon bardzo "tĹucze" po nadkolu, a oklejone tak nie rezonuje).
Jeszcze jeĹźeli chodzi o drzwi, to faktycznie gruboĹÄ gÄ bki wklejonej w boczek trzeba dobrze dopasowaÄ, aby nie odstawaĹ.
Przy kolejnych drzwiach jak wkleisz za duĹźo to nie odrywaj, tylko weĹş noĹźyczki i poprzycinaj. MoĹźna wtedy sukcesywnie zmniejszaÄ gruboĹÄ gÄ bki, aĹź do poĹźÄ danego stanu. Dodatkowo moĹźna noĹźyczkami powycinaÄ "fale" ktĂłra po zaĹoĹźeniu boczku siÄ uĹoĹźÄ .