Liczba postów: 54
Liczba wątków: 6
Likes Given: 0
A masz inne charakterystyczne objawy dla koĹa dwumasowego? Np trzaskanie i sĹyszalne odgĹosy? Taki sam przypadek miaĹ kolega wyĹźej, i do wymiany byĹ rozrusznik. Teoretycznie niema to nic wspĂłlnego no chyba ze masz jakieĹ mega zajechane koĹo, to moĹźliwe ze wtedy moĹźe wystÄpowaÄ jakiĹ problem. Wg mnie wina rozrusznika bo byĹ juĹź nie jeden taki przypadek- sam to przerabiaĹem u siebie
â˘
Liczba postów: 2
Liczba wątków: 0
Szczerze mĂłwiÄ
c to ja nie sĹyszÄ objawĂłw koĹa dwumas takich na przykĹad jak na tym filmiku z forum (VECTRA C). A czy gdybybyĹ uszkodzony rozrusznik to krÄciĹby normalnie tak jak w moim przypadku?
â˘
U mnie tez problem raz byĹ raz go nie byĹo... MiaĹem 2 zafiry u siebie z tym problemem, rozrusznik daĹem do regeneracji i teraz odpala idealnie. JeĹşdziĹem tak 3 miesiÄ
ce i problem raczej uporczywy nie byĹ.
Kolega wyĹźej miaĹ ten sam problem i po kilku rozmowach ze mnÄ
zmieniĹ rozrusznik i auto odpala teraz idealnie. Z angielskiego forum wyczytaĹem Ĺźe to czÄsty objaw np dĹugiego jeĹźdĹźenia z walniÄta dwumasÄ
, wiec moĹźe zasĹuga poprzedniego wĹaĹciciela w Twoim przypadku
â˘
Liczba postów: 2 788
Liczba wątków: 418
Likes Given: 4
Imię: PaweĹ
Miejscowość: KrakĂłw
Auto: ZB z19dt
(2014-Cze-11, 14:05)renif_er link napisał(a): Za to stwierdzili ze jest do wymiany koĹo dwumasowe. Czy moĹźe to mieÄ zwiÄ
zek z tym trudnym odpalaniem??
Zasadniczo byĹo juĹź wiele przypadkĂłw padajÄ
cych rozrusznikĂłw. Auto niby krÄci, ale fura nie chce paliÄ, gdyĹź rozrusznik krÄci lekko sĹabiej i nie ma odpowiedniej kompresji. TakĹźe pod lupÄ musi iĹÄ rozrusznik. JednakĹźe, w z19dt ponoÄ czÄsto zdarza siÄ (choÄ u nas na forum chyba jeszcze nikt tego nie robiĹ) problem ze sĹabo dokrÄconym koĹem zÄbatym waĹu korbowego o czym mowa jest tutaj:
http://klubzafira.pl/forum/silnik-23/wal...#msg63674Â Â
â˘
Liczba postów: 21
Liczba wątków: 5
Imię: Darek
Miejscowość: TĹuszcz
Auto: Zafira B
Wiatm wszystkich po dĹuĹźszej przerwie. Ale jak 3 lata od kupna jeĹźdzÄ tak dopiero Zosia siÄ rozkaprysiĹa i mi numery wycina. Na obecnÄ
chwilÄ dwumase czuÄ przy gaszeniu silnika jak sobie podskakuje silnikiem. PĂłki co jeĹźdzÄ do jej lub mojego koĹca
Mam w temacie dwa pytania:
1. Gdzie moĹźna kupiÄ w najbardziej rozsÄ
dnej cenie sprzÄgĹo z dwumasÄ
?
2. Czy ktoĹ sprowadzaĹ UK sprzÄgĹo z dwumasÄ
i jaka jest róşnica wg Polski?
â˘
osobiĹcie dwumase kupiĹem na allegro- jest tam bardzo duĹźy sklep internetowy ktĂłry sprzedaje tego na potÄgÄ... zapĹaciĹem za sam dwumas niecaĹe 950zĹ z przesyĹkÄ
, na czeĹÄ mam pisemna gwarancje, wszystko jest sygnowane logiem GM. Ile w tym prawdy Ĺźe to "oryginaĹ" to nie wiem, ale na nowym dwumasie zrobiĹem juĹź 20tys i narazie jest idealnie. Nie wiem czy moĹźna tutaj podawaÄ linki (reklama), ale koĹo bardzo Ĺatwo odszukaÄ na allegro- szukaj po cenie, od najniĹźszej. WidziaĹem Ĺźe sprzÄgĹo teĹź mieli w dobrej cenie- osobiĹcie z tej oferty nie korzystaĹem, takĹźe nie jestem w stanie siÄ wypowiedzieÄ w tej kwestii
â˘
Adasko a moĹźesz mi na priv podaÄ nazwÄ sklepu na allegro bo muszÄ przed urlopem ogarnÄ
Ä tÄ
mojÄ
MAGME
â˘
Liczba postów: 2 788
Liczba wątków: 418
Likes Given: 4
Imię: PaweĹ
Miejscowość: KrakĂłw
Auto: ZB z19dt
(2014-Cze-15, 17:15)adasko2253 link napisał(a): narazie jest idealnie. Nie wiem czy moĹźna tutaj podawaÄ linki (reklama)
sprawdzonych i godnych zaufania ludzi zawsze warto podaÄ...takĹźe ĹmiaĹo
â˘
W takim razie ze swojej strony polecam ten sklep- paczka dotarĹa moĹźna powiedzieÄ w 24h, niestety z winy kuriera zostaĹa uszkodzona takĹźe odesĹaĹem do nadawcy i po kolejnych 24h paczka byĹa u mnie. Wina za uszkodzenia leĹźaĹa po stronie kuriera (7- siĂłdemka), poniewaĹź ktoĹ prawdopodobnie niÄ
rzuciĹ i to nie raz, takĹźe podziÄkowaĹem kurierowi za takie coĹ.
SKLEP MOTO-NET
KrakĂłw
tel: 500-737-888
e-mail: motonet77@interia.pl
gg: 7575313
STRONA "O MNIE"
http://allegro.pl/my_page.php?uid=11449450
I tutaj przedmioty uĹźytkownika
http://allegro.pl/listing/user/listing.p...s-11449450
A tutaj samo koĹo za 898zĹ
http://allegro.pl/kolo-dwumasowe-luk-ope...47545.html
Pozdrawiam
Adam
â˘
DziÄki wielki juĹź z mechanikiem zaraz poo dĹugim weeku siÄ umĂłwiĹem na rozebranie i sprawdzenie ktĂłre koĹo bÄdzie bo miaĹ juĹź raz wtope ze siÄ nr nadwozia z danym koĹem nie zgadzaĹy
â˘