Liczba postów: 87
Liczba wątków: 24
Likes Given: 0
Imię: Jarek
Miejscowość: Warszawa
Auto: Zafira A Z16XE
2014-Mar-14, 12:04
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2016-Sty-06, 19:07 przez JaGoDkA.)
Witam!
W zimÄ straciĹem mnĂłstwo pĹynu chĹodniczego. ByĹem w warsztacie i stwierdzili, Ĺźe najprawdopodobniej mam do wymiany nagrzewnicÄ
ChciaĹem siÄ spytaÄ czy w Warszawie lub okolicach jest ktoĹ z forumowiczĂłw, kto ma doĹwiadczenie z demontaĹźem deski rozdzielczej. JeĹli tak, to czy byĹby w stanie wymieniÄ nagrzewnicÄ i za ile?
Jak wiadomo warsztaty utrzymujÄ
caĹÄ
infrastrukturÄ i biorÄ
ile biorÄ
. Z kolei demontaĹź deski nie wymaga nie wiadomo jakiego sprzÄtu tylko cierpliwoĹci i delikatnoĹci.
DziÄki z gĂłry za wszelkie sugestie.
â˘
Liczba postów: 572
Liczba wątków: 59
Likes Given: 3
Imię: Jacek
Miejscowość: W-wa
Auto: ZB
Dzarko.
Wymiana nagrzewnicy to owszem nie taka prosta sprawa ale i nie skomplikowana ja jak wymieniaĹem oryngi w ZA to daĹem rady tylko wĹaĹnie trzeba sporo sporo cierpliwoĹci. By Ci pomĂłc to jednak czasowo nie daĹbym rady .....Jednak w Twoim przypadku nie sÄ
dzÄ by to byĹa wina nagrzewnicy tylko wĹaĹnie oryngĂłw co czÄsto wysiadajÄ
w ZA zakup nowe w ASO i do roboty bo daje rady to zrobiÄ samemu trzeba tylko praktycznie sobotÄ na to poĹwiÄciÄ ale daje radÄ zrobiÄ to samemu.
â˘
No ale w ogĂłle nie wiem, jak siÄ za to wziÄ
Ä

Dlatego szukam kogoĹ oblatanego, kto za jakÄ
Ĺ rozsÄ
dnÄ
kwotÄ mi z tym pomoĹźe. Albo za krzynkÄ bezalkoholowego...
â˘
Liczba postów: 572
Liczba wątków: 59
Likes Given: 3
Imię: Jacek
Miejscowość: W-wa
Auto: ZB
(2014-Mar-14, 16:33)Dzarko link napisał(a): No ale w ogĂłle nie wiem, jak siÄ za to wziÄ
Ä
PoszĹo Ci na Pw
â˘
ZnalazĹem dĹubacza, co za 270 zĹotych zrobiĹ razem z czÄĹciami.
â˘
Liczba postów: 1
Liczba wątków: 0
Imię: ADAM
Miejscowość: Nowy DwĂłr Mazowiecki
Auto: Opel Zafira 2.0 dti
Witam. Chce wymienic nagrzewnice w mojej zafirze 2.0 dti 2002 rok (wersja z klimatyzacja). Bylem dzisiaj w kilku warsztatach.Wszedzie mowia mi, ze trzeba wywalac cala deske rozdzielcza i zycza sobie od 500 do 800 zl za usluge.Â
Jak to w koncu jest. Trzeba rozbierac ta deske czy nie? Z tego co jest przedstawione na forach wynika, ze nie. Z kolei mechanicy uparcie twierdza, ze wymieniali nagrzewnice w zafirach i bez zdejmowania calej deski rozdzielczej nie da rady.
I jeszcze jedno. Na allegro zauwazylem, ze sa dwa rodzaje nagrzewnic. Do ukladow Behr i delphi. Jak moge sprawdzic, ktora powinienem kupic?
â˘
Liczba postów: 14
Liczba wątków: 3
Imię: Mateusz
Miejscowość: JasĹo
Auto: Opel Zafira A 2.0 DTI
(2016-Lip-22, 07:16)adamantos napisał(a): Witam. Chce wymienic nagrzewnice w mojej zafirze 2.0 dti 2002 rok (wersja z klimatyzacja). Bylem dzisiaj w kilku warsztatach.Wszedzie mowia mi, ze trzeba wywalac cala deske rozdzielcza i zycza sobie od 500 do 800 zl za usluge.Â
Jak to w koncu jest. Trzeba rozbierac ta deske czy nie? Z tego co jest przedstawione na forach wynika, ze nie. Z kolei mechanicy uparcie twierdza, ze wymieniali nagrzewnice w zafirach i bez zdejmowania calej deski rozdzielczej nie da rady.
I jeszcze jedno. Na allegro zauwazylem, ze sa dwa rodzaje nagrzewnic. Do ukladow Behr i delphi. Jak moge sprawdzic, ktora powinienem kupic?
Nic kolego Ĺźadnej deski nie trzeba wywalaÄ. Behr to manualna klima a Delphi to klimatronik o ile sie nie mylÄ.
â˘
Liczba postów: 523
Liczba wątków: 51
Imię: Dariusz
Auto: ZA 2.0 OPC
Do nagrzewnicy moĹźe i nie o ile wyjdzie doĹem ale do klimatyzacji to juĹź raczej tak.
Przynajmniej ja u siebie zwalaĹem deskÄ aby wymieniÄ chĹodniczkÄ klimy, bo za choler.. nie mogĹem jej wyciÄ
gnÄ
Ä tym otworem z boku.
â˘