Liczba postów: 34
Liczba wątków: 7
Likes Given: 0
Imię: Andrzej
Miejscowość: Gorlice
Auto: Opel Zafira B 1.9 cdti 120km
2014-Lip-14, 08:31
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2016-Sty-06, 19:26 przez Bamber.)
ZauwaĹźyĹem w swojej Zosi Ĺźe sygnaĹ radiowy jest bardzo sĹaby. W bardzo wielu miejsca caĹkowicie zanika i sĹuchanie radia jest moĹźliwe praktycznie tylko w mieĹcie. Jak wyjeĹşdĹźam poza miasto, w gĂłrki to sygnaĹ bardzo czÄsto zanika, sĹabnie praktycznie dotyczy to wszystkich stacji radiowych.
PoniewaĹź identycznie ma mĂłj teĹÄ w swojej Zafirze to wnioskujÄ Ĺźe to normalne chyba jest.
Moje radio to cd70navi a teĹcie cd30mp3.
Jestem bardzo zdziwiony bo w poczciwej Astrze f nie mam şadnych problemów z tym a przecieş antena taka sama.
Czy koledzy potwierdzÄ
moje spostrzeĹźenia i moĹźe podzielÄ
siÄ wiadomoĹciami jak zmieniÄ ten stan rzeczy?
â˘
Liczba postów: 1 724
Liczba wątków: 44
Likes Given: 3
Imię: MieczysĹaw
Miejscowość: OstrĂłw Wlkp.
Auto: Zafira B 1,9 CDTI pan.
Z caĹÄ
pewnoĹciÄ
w Zafirach (i nie tylko) nie jest to norma, sprawdĹş co siÄ dzieje pod podsufitkÄ
w miejscu, gdzie jest zamontowana podstawa anteny, tam teĹź jest wzmacniacz antenowy i moĹźe nie ma zasilania
â˘
Liczba postów: 307
Liczba wątków: 22
Likes Given: 27
Imię: Marek
Miejscowość: Bydgoszczu
Auto: ZB Z19DT Panorama -|- ZC FL B14NET Dark Moon
Moje radio CD70NAVI chodzi bardzo dobrze na nieoryginalnej antenie, a przez chwilÄ i radio i nawigacja chodziĹy bez tej anteny. Jak Mieciu napisaĹ - sprawdĹş oba koĹce anteny - w podsufitĂłwce i jak masz dostÄp do wyjmakĂłw to i przy radyjku. MoĹźe czyjeĹ lepkie rÄce juĹź tam byĹy i zapomniaĹ dobrze docisnÄ
Ä wtyk anteny.
â˘
Liczba postów: 34
Liczba wątków: 7
Imię: Andrzej
Miejscowość: Gorlice
Auto: Opel Zafira B 1.9 cdti 120km
powiem Wam Ĺźe zasugerowaĹem siÄ tym, Ĺźe w zafirce teĹcia jest dokĹadnie tak samo - sygnaĹ sĹabiutki jest, rmf zet czy zĹote przeboje - stacje takie podstawowe i silne potrafiÄ
mi zanikaÄ w miejscach w jakich nigdy w Ĺźadnym aucie nic siÄ nie dziaĹo. ZresztÄ
mam astrÄ f z radiem car300 i radio chodzi rewelacja .
Ok , wprawdzie za chwilÄ jadÄ na rybki

na nockÄ

ale jak wrĂłcÄ i przy okazji wrĂłci do mnie moja Zafira (bo odstawiam jÄ
dzisiaj na wymianÄ rozrzÄ
du i wszelakich pĹynĂłw) to sprĂłbuje dostaÄ siÄ do anteny - gdzieĹ nawet widziaĹem na forum opis jak siÄ tam dostaÄ i nie wyglÄ
daĹo to (czytajÄ
c) przeraĹźajÄ
co

odpalÄ szukajkÄ i odnajdÄ sobie.
DziÄkujÄ, w sumie to mnie pocieszyliĹcie Ĺźe nie jest to norma
â˘
Liczba postów: 1
Liczba wątków: 0
Imię: jan
Miejscowość: lublin
Auto: Opel Zafira A
To i ja doĹÄ
czÄ siÄ do rozmowy mieszkam na zadupiu i odbieram podstawowe stacje zet rmf i wszystkie stacje 1,2,3 do stacji typu rmf maxxx czy eska mam ok 50km i te stacje juĹź sĹabiutko odbierajÄ
co z tym fantem zrobiÄ moĹźe separator antenowy coĹ pomoĹźe jeĹli tak to dajcie coĹ konkretnego na radiu delco cdr 500 byĹa kicha ze stacjami ale po wymianie na pioneera jest to samo
â˘