2014-Lis-03, 13:09
Tego nie wiedziaĹem. Czyli szukam kogoĹ z okoliÄ aby to wyczyĹciĹ albo zobaczÄ co moĹźna samemu zrobiÄ jeszcze 
Nikt nie prĂłbowaĹ rozebraÄ tych lamp?

Nikt nie prĂłbowaĹ rozebraÄ tych lamp?
Podobne wątki | |||||
Wątek: | Autor | Odpowiedzi: | Wyświetleń: | Ostatni post | |
{B} Otwieranie szyb przednich. | Mundurowy | 6 | 2 192 |
2014-Cze-30, 19:01 Ostatni post: maro1985 |
|
{B} Czyszczenie deski rozdzielczej | ADAMO_16 | 16 | 5 425 |
2013-Paż-28, 17:03 Ostatni post: kubik_CDTi |
|
{B} DemontaĹź paska z kolorem w drzwiach przednich | warter90 | 4 | 1 564 |
2013-Maj-24, 21:31 Ostatni post: warter90 |
{B} Czyszczenie lamp przednich
|
2014-Lis-03, 13:09
Tego nie wiedziaĹem. Czyli szukam kogoĹ z okoliÄ aby to wyczyĹciĹ albo zobaczÄ co moĹźna samemu zrobiÄ jeszcze
![]() Nikt nie prĂłbowaĹ rozebraÄ tych lamp?
2014-Lis-03, 14:11
(2014-Lis-03, 13:09)azizi link napisał(a):Tego nie wiedziaĹem. Czyli szukam kogoĹ z okoliÄ aby to wyczyĹciĹ albo zobaczÄ co moĹźna samemu zrobiÄ jeszczeWitam ja czyĹciĹem swoje ale mam zwykĹe nie soczewkowe miaĹem biaĹy nalot po przepaleniu ĹźarĂłwki i piasek bo poprzedni wĹaĹciciel nie zaĹoĹźyĹ gumowej osĹony z tyĹu lampy po demontaĹźu , wypĹukaniu lamp i wysuszeniu suszarkÄ [koniecznie wodÄ destylowanÄ ] lampy jak nowe , woda destylowana nie pozostawia zaciekĂłw .
2014-Lis-03, 14:15
wesolys wielkie dziÄki za info.
SamÄ wodÄ destylowanÄ pĹukaĹeĹ czy jeszcze moĹźe czymĹ innym i wodÄ na koniec? Czyli wystarczy wyciÄ gnÄ Ä lampÄ, nalaÄ wody, trochÄ wstrzÄ snÄ Ä, wylaÄ wszystko i czekaÄ aĹź wyschnie w celu oceny efektu koĹcowego? Nie ma problemu z nalotem na odbĹyĹnikach lub kloszu? Ja na pewno bÄdÄ polerowaÄ swoje, a wĹaĹnie Ĺrodek jest dla mnie bardziej problematyczny.
2014-Lis-03, 14:31
[quote author=azizi link=topic=6526.msg74666#msg74666 date=1415020511]
wesolys wielkie dziÄki za info. SamÄ wodÄ destylowanÄ pĹukaĹeĹ czy jeszcze moĹźe czymĹ innym i wodÄ na koniec? Czyli wystarczy wyciÄ gnÄ Ä lampÄ, nalaÄ wody, trochÄ wstrzÄ snÄ Ä, wylaÄ wszystko i czekaÄ aĹź wyschnie w celu oceny efektu koĹcowego? Nie ma problemu z nalotem na odbĹyĹnikach lub kloszu?                       pĹukaĹem samÄ wodÄ wlewaĹem wstrzÄ s i wylewaĹem i tak kilka razy aĹź byĹo czysto a póşniej przez otwĂłr suszyĹem suszarkÄ do wĹosĂłw do caĹkowitego wyschniÄcia i brak jakiegokolwiek nalotu
2014-Lis-03, 14:38
wesolys jeszcze raz dziÄki, to juĹź jakiĹ plan dziaĹania mam jak bÄdÄ ĹciÄ
gaÄ zderzak do wymiany nieszczelnego zbiorniczka to od razu lampy sobie poczyszczÄ.
2014-Lis-03, 19:56
Ja slyszalem wlasnie od czĹowieka ktory sie zajmuje takimi rzeczami ze lampy co maja w srodku silniczek regulacji ktorego nie da sie zdemontowac,czyli np zafira b czysci sie w srodku izopropanolem.Mialem troche kurzu w srodku i wyczyscilem wlasnie tym sposobem,zadnych zaciekow nie ma i regulacja dziala.pozdr.
2014-Lis-04, 08:13
MoĹźesz daÄ jakiĹ link lub poglÄ
dowe foto jakiego dokĹadnie specyfiku uĹźywaĹeĹ?
WlewaĹeĹ i pĹukaĹeĹ caĹoĹÄ czy moĹźe jakaĹ inna metoda? U mnie sÄ chyba skrÄtne bixenony wiÄc pewnie jest tam jakaĹ automatyka w Ĺrodku, ale na razie nie rozbieraĹem wiÄc nie wiem. Faktycznie woda nawet destylowana moĹźe coĹ uszkodziÄ ![]()
2014-Lis-04, 19:14
Ja uzywalem czegos takiego http://allegro.pl/alkohol-izopropylowy-i...13263.html kupilem 3 litrowe butelki i wlewalem na raz z 300ml,potrzasalem i wylewalem.U mnie starczylo 2 litry wyczyscilem wszystki kurz,smug zadnych nie ma.Ogolnie to bardzo czysty alkohol odparowuje bardzo dobrze ale do ksenonow to nie wiem czy bym sie odwazyl uzyc.pozdr.
2014-Lis-04, 20:35
WĹasnie boje siÄ o te mechanizmy. Niby Ĺźarnik moĹźna wyciÄ
gnÄ
Ä, ale jeszcze tego nie rozbieraĹem.
2014-Lis-04, 20:37
Nie niby tylko moĹźna a co byĹ niby miaĹ zrobiÄ jak siÄ wypali w koĹcu?
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|