Jak w temacie , w czasie jazdy zgasĹ mi silnik . W ciÄ
gu tygodnia powtĂłrzyĹo siÄ to 3 razy. Wczoraj Ĺźona uruchomiĹa ZoĹkÄ na parkingu (szybki w lodzie) i weszĹa na chwilÄ do domu. Wychodzi ...silnik nie pracuje. W ciÄ
gu dziesiÄciu minut zgasĹ 3 razy. W lekki szoku pojechaĹa do pracy i wszystko byĹo OK. PowrĂłt teĹź w porzÄ
dku. ByĹem u mechanika na kompie i nic. KtoĹ ma jakiĹ pomysĹ gdzie szukaÄ przyczyny ? ZoĹka Z19DTH 2006.
Podobne wątki | |||||
Wątek: | Autor | Odpowiedzi: | Wyświetleń: | Ostatni post | |
{B} 1.9 CDTI - Opel Zafira B 1.9 ctdi nie odpala | szato1304 | 0 | 33 |
2019-Lis-16, 15:03 Ostatni post: szato1304 |
|
{B} 1.9 -Kolektor, nastawnik, klapy wirowe w Z19DTH - usterki, diagnoza, naprawa | cruyf | 109 | 56 858 |
2018-Wrz-25, 23:18 Ostatni post: zafira2007 |
|
{B} 1.9 CDTI - Z19DT - biaĹy dym po odpaleniu i dĹugo krÄci | Zyga | 31 | 9 272 |
2018-Wrz-12, 08:09 Ostatni post: Krawiec |
Ocena wątku:
{B} 1.9 CDTI - Z19DTH - Silnik gaĹnie w czasie jazdy !
|
Dziwna sprawa jeĹli silnik zgasĹ to musiaĹ straciÄ jakiĹ sygnaĹ z czujnika nie wiem np.obrotĂłw waĹu ciĹnienia na listwie. MoĹźe masz usuniÄty dpf i wykasowanÄ
tablicÄ bĹÄdĂłw? U mnie teĹź zdarzyĹo siÄ kilka razy Ĺźe silnik zgasĹ ale od razu auto z kluczem i bĹÄ
d czujnika waĹu korbowego, na razie jeĹźdĹźÄ bo auto za kaĹźdym razem jak parÄ minut postoi odpala normalnie. MoĹźe i u Ciebie jest coĹ podobnego, tylko dlaczego nie ma bĹÄdĂłw bez tego to wróşenie. Pozdrawiam
Kolego bardzo proszÄ pisaÄ po POLSKU!!! UĹźywaÄ liter Ä, Ä , Ä, Ĺź, Ĺ, Ăł itd.... oraz stosowaÄ przecinki i kropki, a po nich odstÄp (spacjÄ) przed kolejnym sĹowem. Trudno siÄ czyta, tekst pisany bez zastosowania tych zasad !!!
Witam, u mnie byĹo podobnie, stojÄ na ĹwiatĹach i nagle autko gaĹnie. Jazda np. na 4 biegu prÄdkoĹÄ 70km/h i teĹź nagle gaĹnie (kilka razy dziennie-denerwujÄ
ce) i Ĺźadnych bĹÄdĂłw. Autko zapala po takim incydencie od strzaĹa, gdzie leĹźy problem nie wiem. Do tego teĹź dochodzÄ
falujÄ
ce obroty mniej lub bardziej drgajaca wskazĂłwka obrotomierza. ZauwaĹźyĹem jednÄ
rzecz Ĺźe po wypaleniu DPF-u problem zniknÄ
Ĺ.
Dodam, Ĺźe rok temu teĹź miaĹem takÄ przypadĹoĹÄ ktĂłra trwaĹa kilka dni i nagle ustapiĹa. SamochĂłd trafiĹ wtedy do warsztatu, nie byĹo bĹÄdĂłw wiÄc nic nie zrobili. Problem zniknÄ Ĺ teĹź po prawidĹowym wypaleniu Dpf-u. ProszÄ wĹÄ czyÄ siÄ do dyskusji moĹźe coĹ z niej wyniknie. To samo co post wyĹźej!!!Â
2015-Sty-28, 22:26
ZapomniaĹem wspomnieÄ dolaĹem Ĺrodek do czyszczenia wytryskĂłw STP, jak i na kilka godzin odkrÄciĹem wlew paliwa (w celu odpowietrzenia baku-gdzieĹÂ przeglÄ
dajÄ
c posty na sieci tez sugerowano taki zabieg). Od kilku dni wszystko Oki, nie wiem gdzie przyczyna czy w jakoĹci paliwa
![]()
2015-Sty-29, 19:56
DPFa mam usuniÄtego. Rok chyba. Ĺťona jechaĹa do roboty (1 godz. temu) zgasĹ raz w trasie.Â
![]()
2015-Kwi-05, 07:33
DziĹ rano znowu zgasĹ , na ĹwiatĹach i raz w trasie .
![]()
2015-Kwi-05, 11:12
i bĹÄdĂłw nie ma Ĺźadnych? filtr paliwa kiedy wymieniany?
2015-Kwi-05, 13:43
Filtr paliwa , oleju , koniec Listopada 2o14. Na takich rzeczach nie oszczÄdzam. Dwa dni temu rozrzÄ
d wymieniĹem, opony letnie ............... Komp NIC !Â
![]()
2015-Lip-23, 20:57
witam mam ten sam problem od roku silnik gaĹnie nagle, odpala bez problemu i Ĺźadnych bĹÄdĂłw. Dpf usuniety mam juĹź doĹÄ tego auta.Â
![]()
2016-Gru-31, 20:39
Mam identyczny problem jak kolega Mundurowy ktoĹ go rozwiÄ
zaĹ?
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości