Witam, poszukuje dywanikĂłw gumowych do zafiry b najlepiej w kolorze szarym jakie polecacie?
Ocena wątku:
{B} dywaniki gumowe
|
2015-Wrz-11, 10:06
Polecam niemieckie zawsze kupowaĹem i porzÄ
dnie wykonane, w kolorze szarym nie znalazĹem.
http://allegro.pl/opel-astra-h-3-iii-zafira-b-niemieckie-i5645836212.html http://allegro.pl/dopasowane-niemieckie-opel-zafira-b-7miejsc-i5624853590.html
2015-Wrz-13, 23:07
Ja zastanawiaĹem siÄ nad dywanikami gumowymi Petex koszt 4szt 105zĹ, 6 szt. 135 zĹ lub Mat-Gum. Zgodnie z emalem z tej firmy koszt 4 szt dywanikĂłw to 52zĹ + 8zĹ za dywanik na tunel Ĺrodkowy. Co do koloru to siÄ nie wypowiem bo jest mi to obojÄtne. Wydaje mi siÄ Ĺźe waĹźnÄ
sprawÄ
jest obecnoĹÄ w dywaniku kierowcy podstopnicy bo przy dywaniku tekstylnym, ktĂłry mam obecie w tym miejscu jest duĹźo brudu.
Zaznaczam Ĺźe nie miaĹem doĹwiadczenia z tymi producentami wiÄc zdajÄ siÄ na sugestie kolegĂłw i koleĹźanek forumowiczĂłw.
2015-Wrz-14, 06:17
witam
z petexu sÄ superowe-bo nie ĹmierdzÄ gumÄ mam takie zaĹoĹźone pozdr
2015-Wrz-26, 06:42
Witajcie,
A posiada moĹźe ktoĹ takie LINK: allegro.pl/opel-zafira-b-7s-dywaniki-korytka-gumowe-geyer-i4747349900.html albo chociaĹź moĹźe pomĂłc w wyborze dywanikĂłw 7 os. ? DziÄkujÄ
2015-Wrz-26, 07:54
Ja kupiĹem polecanego Petexa, zrobiĹem tylko 40tys km i juĹź prawie dziura w dywaniku kierowcy. Reszta jak nowe.Â
2015-Wrz-26, 13:04
witam
    no to fajnie jam mam przejechane okoĹo 17 tyĹ ii sÄ jak nĂłwki a przede wszystkim nie czuÄ ich gumÄ Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â tylko ja nie taĹczÄ na nich bo i nie ma miejsca za bardzo                         ![]() a w ciÄ gniku siodĹ ktĂłry 28 roczek leci w tym roku wymieniaĹem 2 lata temu po stronie kierowcy byĹy to na stĂłwa orygin volvowskie dywaniki lecz zakupiĹem nie taki co potrzeba bo jurz prawie nic nie moĹźna dokupiÄ do tego modelu tzw efka podobno jest to najbardziej udany model ze stajni volvo -nie do zajechania
2015-Paż-07, 07:46
Ja siÄ polecam dobrze zastanowiÄ nad gumowymi. TeĹź siÄ kiedyĹ napaliĹem i kupiĹem i potem ĹźaĹowaĹem, bo jak siÄ zimÄ
Ĺnieg na nich roztopi, do tego bĹoto itp to potem jest na nich jedno wielkie jezioro i prĂłba wyjÄcia ich w celu wylania wody zazwyczaj koĹczy siÄ wylaniem siÄ czÄĹci do samochodu, bo siÄ gdzieĹ po drodze dywanik wygnie. Od tego czasu tylko welury, ale z nie przepuszczajÄ
cym wody spodem. Woda w nie wsiÄ
knie, wyjmÄ z auta, trochÄ przetrzepiÄ i zabieram do domu Ĺźeby wyschĹy.
_______________________ LINK: KlubZAFIRA.pl polecam
2015-Paż-07, 14:42
To siÄ zgadza. Oryginalne welury majÄ
gumÄ od spodu. W gumowych po mroĹşnej nocy moĹźna caĹoĹÄ wyeksportowaÄ na zewnÄ
trz
![]()
2015-Paż-08, 13:39
(2015-Paż-07, 07:46)Ammaris link napisał(a): a siÄ polecam dobrze zastanowiÄ nad gumowymi. TeĹź siÄ kiedyĹ napaliĹem i kupiĹem i potem ĹźaĹowaĹem, bo jak siÄ zimÄ Ĺnieg na nich roztopi, do tego bĹoto itp to potem jest na nich jedno wielkie jezioro i prĂłba wyjÄcia ich w celu wylania wody zazwyczaj koĹczy siÄ wylaniem siÄ czÄĹci do samochodu, bo siÄ gdzieĹ po drodze dywanik wygnie. Od tego czasu tylko welury, ale z nie przepuszczajÄ cym wody spodem. Woda w nie wsiÄ knie, wyjmÄ z auta, trochÄ przetrzepiÄ i zabieram do domu Ĺźeby wyschĹy.Jak ktoĹ kupi korytka to tak moĹźe byÄ, Ĺźe przy wylewaniu czÄĹÄ zostanie w aucie. Ja mam petexy i majÄ te drobne wgĹÄbienia i nic siÄ tam nie wylewa. Odn. zuĹźycia to trudno powiedzieÄ bo uĹźytkowaĹem je 2 sezony ale tylko zimowe majÄ maĹe Ĺlady zuĹźycia tak na lato mam welurowe. Mi osobiĹcie to caĹkiem nie wchodziĹo w rachubÄ bym jeszcze co jakiĹ czas suszyĹ w zimÄ dywaniki kiedy siÄ jeĹşdzi co dziennie. |
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości