na dół

Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  {B} 2.0 - Z20LER - Z20ler problem z turbiną kislu001 1 256 2018-Maj-04, 21:39
Ostatni post: ryba1
  {B} 2.0 - Z20LEH -  Opc problem z turbo kamilqqqqq 1 379 2017-Gru-03, 09:20
Ostatni post: ryba1
  {B} 2.0 Z20LER - Problem z uruchomieniem na zimnym racool 9 2 285 2015-Gru-18, 13:02
Ostatni post: ziz
Ocena wątku:
  • 31 głosów - średnia: 3.29
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
{B} 2.0 - Z20LEH -  Zafira b opc problem blad 0170151
#1
Witam Panowie i Panie mam problem z moją zafirka b opc auto 2010 r 80 tys km , zauważyłem problem taki ze nagle zapalił się check engine auto zaczęło jechać tak jak było by bez turbo( w sumie niby koło 2800obrotow coś lekko jechało ale bez szału ) po kilku krotnym wciśnięciu gazu do oporu i odpuszczeniu później jechało normalnie . Po podpieciu do komputera wyświetlił się błąd nieznany nr 0170151 skasowalem go i auto chodziło normalnie po czym znowu podczas jazdy mocy brakowało raz była raz nie ale check już się nie zapalił , nie bylo czuć tego kopa mocnego z turbo. Dodam że turbina nie wydaje dziwnych dźwięków auto nie kopci ,na 10 tys km bierze tylko 0.5 l oleju a odgłos turbiny jest zupełnie normalny . Co to może być za błąd ?czytałem coś o lambda ale nie mam pojęcia pomożecie ?
Odpowiedz
#2
Być może padł regulator ciśnienia paliwa na szynie


Załączone pliki Miniatury
           
Odpowiedz
#3
(2016-Cze-05, 17:38)Kaliope napisał(a): Być moĹźe padł regulator ciśnienia paliwa na szynie

Dziekuje za odp , sprawdzę dodam tylko że auto posiada instalację LPG I NA GAZIE JAK I NA BENZYNIE JEST ten sam objaw , tylko nie wiem czy jak jedzie na gazie to to coś od paliwa ma wpływ na gaz też . A ten nr błędy orientujesz się co to ?
Odpowiedz
#4
P0170 Fuel Trim Malfunction (Bank 1)
P0170 Czujnik O2 (Bank 1) - usterka dostrajania paliwa
P0170 Bogaty wydech
P0170 Ubogi wydech
P0170 Nieprawidłowy skład mieszanki - mieszanka za uboga lub za bogata
Odpowiedz
#5
Ja miałem podobnie w Z20LER ( 200 koni), i też i na benzynie i na gazie za dobrze nie jechał i wyskoczył ten sam błąd, winna była pierwsza sonda lambda ta w pierwszym katalizatorze.

Zbadanie czy to to jest możliwe tylko podpinając się z interfejsem pod auto i przejażdżka z podglądem pomiarów z sond, jeżeli wartości będą stałe lub chwilowo będą 0 masz winnego - oczywiście chodzi o sondę nr 1
Odpowiedz
#6
Dzięki za inf dzisiaj jeździłem i jest ok może kwestia ze było gorąco wczoraj nie wiem tak czy siak pojadę to sprawdzić i dam znać jak zdiagnozuje problem . Dzięki za pomoc pozdrawia.
Odpowiedz




Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości