2016-Lis-07, 08:30
CzeĹÄ,
Wczoraj moja ZachorowaĹa. Objawy sÄ takie, Ĺźe na zimnym silniku wszystko jest ok. Po tym jak silnik siÄ rozgrzeje, zapala sie Check + TC.
ZczytaĹem op-comem bĹÄdy i poczÄ tkowo byĹo tak:
- moduĹ silnika:
 P0340 - Camshaft Incorrect Signal
- moduĹ ABS/TC:
 C0256 -  Engine Torque reduction Malfunction
Po skasowaniu bĹÄdĂłw problem nadal wysÄpuje, w silniku op-com bĹedĂłw juĹź nie znajduje, natomiast w ABS/TC wciÄ Ĺź zgĹaszany jest bĹÄ d C0256
Dodatkowo w module wspomagania mam od czasu do czasu bĹÄ d:
 C1525 - Engine running signal (D+) No signal
Co byĹo sprawdzone:
- cewka - wyglÄ da ok, ale gumki sÄ juĹź sparciaĹe, popkÄkane
- Bezpieczniki - OK
- podciĹnienie w przepusnicy - OK
- przepĹywomierz - OK, po odĹÄ czeniu zgĹaszane sÄ bĹÄdy przepĹywomierza, ale C0256 nie znika
- naĹadowany zostaĹ akumulator
- wyĹÄ czanie OP-COMem TC - nic nie daĹo
DziĹ po nocy rano podobnie - po uruchomieniu super, bez szarpaĹ, itp.
Po rozgrzaniu siÄ Ĺapie C0256 w ABS/TC, i czasem zapala sie CE, silnik pracuje w pÄtli otwartej, w trybie awaryjnym, trochÄ zalewa.
OP-COM nie znajduje juĹź bĹedĂłw w module silnika, ale po skasowaniu bĹÄdĂłw CE znika i silnik pracuje poprawnie ponownie do momentu pracy pod wiÄkszym obciÄ Ĺźeniem.
PoczytaĹem trochÄ fora i diagnoza jest taka Ĺźe albo DIS albo ECU.
Pytanie do bardziej doĹwiadczonych - czy zabieraÄ siÄ za wymianÄ DIS (ok 350 PLN) czy od razu dzwoniÄ do Rumi umawiaÄ siÄ na naprawe ECU?
Wczoraj moja ZachorowaĹa. Objawy sÄ takie, Ĺźe na zimnym silniku wszystko jest ok. Po tym jak silnik siÄ rozgrzeje, zapala sie Check + TC.
ZczytaĹem op-comem bĹÄdy i poczÄ tkowo byĹo tak:
- moduĹ silnika:
 P0340 - Camshaft Incorrect Signal
- moduĹ ABS/TC:
 C0256 -  Engine Torque reduction Malfunction
Po skasowaniu bĹÄdĂłw problem nadal wysÄpuje, w silniku op-com bĹedĂłw juĹź nie znajduje, natomiast w ABS/TC wciÄ Ĺź zgĹaszany jest bĹÄ d C0256
Dodatkowo w module wspomagania mam od czasu do czasu bĹÄ d:
 C1525 - Engine running signal (D+) No signal
Co byĹo sprawdzone:
- cewka - wyglÄ da ok, ale gumki sÄ juĹź sparciaĹe, popkÄkane
- Bezpieczniki - OK
- podciĹnienie w przepusnicy - OK
- przepĹywomierz - OK, po odĹÄ czeniu zgĹaszane sÄ bĹÄdy przepĹywomierza, ale C0256 nie znika
- naĹadowany zostaĹ akumulator
- wyĹÄ czanie OP-COMem TC - nic nie daĹo
DziĹ po nocy rano podobnie - po uruchomieniu super, bez szarpaĹ, itp.
Po rozgrzaniu siÄ Ĺapie C0256 w ABS/TC, i czasem zapala sie CE, silnik pracuje w pÄtli otwartej, w trybie awaryjnym, trochÄ zalewa.
OP-COM nie znajduje juĹź bĹedĂłw w module silnika, ale po skasowaniu bĹÄdĂłw CE znika i silnik pracuje poprawnie ponownie do momentu pracy pod wiÄkszym obciÄ Ĺźeniem.
PoczytaĹem trochÄ fora i diagnoza jest taka Ĺźe albo DIS albo ECU.
Pytanie do bardziej doĹwiadczonych - czy zabieraÄ siÄ za wymianÄ DIS (ok 350 PLN) czy od razu dzwoniÄ do Rumi umawiaÄ siÄ na naprawe ECU?