Witam
Nie wiem co to moĹźe byÄ.
WrĂłciĹem normalnie z pracy zgasiĹem ZafirÄ i gdy po godzinie chciaĹem podjechaÄ do sklepu juĹź nie odpaliĹem.
Silnik normalnie kreci ale nie odpala.
Jak postoi dĹuĹźej silnik ostygnie odpala normalnie nawet gdy akumulator jest na wyczerpaniu.
Mam zaĹoĹźony gaz od tygodnia, ale nic siÄ nie dziaĹo a zrobiĹem na nim z 300km
Gdy ostygnie i odpalÄ to normalnie chodzi potem przeĹÄ cza siÄ na gaz popracuje chwile i nagle gaĹnie czyli tak w okolicach 50-60stp. potem postoi chwile i normalnie odpali jednak za chwile znowu gaĹnie jak siÄ zagrzeje, na samej benzynie dzieje siÄ tak samo.
SprawdziĹem Ĺwiece ale sÄ bialutkie.
Jak z czytaĹem bĹÄdy to za pierwszym razem jÄ mÄczyĹem dĹuĹźej Ĺźeby odpaliÄ i aku padĹ i na kablach z drugiego auta tez prĂłbowaĹem to byĹy takie:
P0560 - System Voltage Malfunction
 (08) - Not present
P1500 - Electronic Throttle Control Motor Failure
 (08) - Not present
P0530 - A/C Refrigerant Pressure Sensor Circuit High Input
 (01) - Not present
Jak wykasowaĹem odpaliĹem i zgraĹem bĹÄdy gdy sam zgasĹ to wyskoczyĹ tylko 1 bĹÄ d:
P0530 - Obieg prÄ dowy czujnika ciĹnienia pĹynu chĹodzÄ cego systemu klimatyzacji - za silne wejĹcie
 (01) - Nie wystÄpuje
Powoli tracÄ cierpliwoĹÄ bo jak nie turbina i przeĹadowywanie to teraz to.
MoĹźe zna ktoĹ dobrego mechanika, elektryka w okolicach Zielonej GĂłry?
Z gĂłry dziÄkujÄ za wszelkie rady i sugestie.
Nie wiem co to moĹźe byÄ.
WrĂłciĹem normalnie z pracy zgasiĹem ZafirÄ i gdy po godzinie chciaĹem podjechaÄ do sklepu juĹź nie odpaliĹem.
Silnik normalnie kreci ale nie odpala.
Jak postoi dĹuĹźej silnik ostygnie odpala normalnie nawet gdy akumulator jest na wyczerpaniu.
Mam zaĹoĹźony gaz od tygodnia, ale nic siÄ nie dziaĹo a zrobiĹem na nim z 300km
Gdy ostygnie i odpalÄ to normalnie chodzi potem przeĹÄ cza siÄ na gaz popracuje chwile i nagle gaĹnie czyli tak w okolicach 50-60stp. potem postoi chwile i normalnie odpali jednak za chwile znowu gaĹnie jak siÄ zagrzeje, na samej benzynie dzieje siÄ tak samo.
SprawdziĹem Ĺwiece ale sÄ bialutkie.
Jak z czytaĹem bĹÄdy to za pierwszym razem jÄ mÄczyĹem dĹuĹźej Ĺźeby odpaliÄ i aku padĹ i na kablach z drugiego auta tez prĂłbowaĹem to byĹy takie:
P0560 - System Voltage Malfunction
 (08) - Not present
P1500 - Electronic Throttle Control Motor Failure
 (08) - Not present
P0530 - A/C Refrigerant Pressure Sensor Circuit High Input
 (01) - Not present
Jak wykasowaĹem odpaliĹem i zgraĹem bĹÄdy gdy sam zgasĹ to wyskoczyĹ tylko 1 bĹÄ d:
P0530 - Obieg prÄ dowy czujnika ciĹnienia pĹynu chĹodzÄ cego systemu klimatyzacji - za silne wejĹcie
 (01) - Nie wystÄpuje
Powoli tracÄ cierpliwoĹÄ bo jak nie turbina i przeĹadowywanie to teraz to.
MoĹźe zna ktoĹ dobrego mechanika, elektryka w okolicach Zielonej GĂłry?
Z gĂłry dziÄkujÄ za wszelkie rady i sugestie.