na dół

Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  {B} Jaki akumulator? DobĂłr akumulatora dla ZB jacekolejnik01 99 24 507 2018-Lis-06, 15:09
Ostatni post: Krasnal
  {B} Akumulator a ładowanie - wymiana doświadczeń, spostrzeĹźeń marian329 66 20 352 2013-Mar-23, 13:36
Ostatni post: Mundurowy
Ocena wątku:
  • 9 głosów - średnia: 2.33
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
{B} Akumulator pada po 5 dniach
#21
Pisz ,pisz musimy dojść do sednawink
Odpowiedz
#22
(2017-Lut-24, 18:32)jabol napisał(a): Pisz ,pisz musimy dojść do sednawink

No widzisz kolego jaka franca...Od poniedziałku stoi i wolty spadły tylko z 12,50 na 12,45V . Jutro odpalam jadę do kolesia i sprawdzam pobór na zostawionym TEST-MODE. Jeśli pomiar będzie OK.(równy) Zabieram się za mikro-włącznik w klapie bagażnika. Podobno tam zbiera się dosłownie gnojówka. Może tam będzie coś nie tak.
Odpowiedz
#23
Na test mode nie zostawisz auta, ponieważ wraz z wyłączeniem zapłonu test mode również się wyłącza, chyba że nie wyjmiesz kluczyka ze stacyjki i tak go zostawisz do następnej wizyty w aucie, nie jestem pewny ale po jakimś czasie i tak zasilanie samo się odłączy
Odpowiedz
#24
(2017-Lut-24, 19:26)Mietas napisał(a): Na test mode nie zostawisz auta, poniewaĹź wraz z wyłączeniem zapłonu test mode rĂłwnieĹź się wyłącza, chyba Ĺźe nie wyjmiesz kluczyka ze stacyjki i tak go zostawisz do następnej wizyty w aucie, nie jestem pewny ale po jakimś czasie i tak zasilanie samo się odłączy

No nie wiem jak to jest. Koledzy, którzy pisali w tym poście swoje zdania, też byli bardzo zdziwieni takim objawem..Jeden pisał że po wyłączeniu zapłonu po jakimś czasie pojawia się sygnał dźwiękowy, drugi że mu wyświetlacz błyśnie w celu resetu, inny znowu, że nic nie ma. Ja ma wyświetlacz BID, nie wiem jak on ma się zachować..Wiem że u mnie po każdorazowym odpaleniu silnika ręcznie muszę wchodzić w TEST-MODE
Odpowiedz
#25
Witajcie koledzy, mi też rozładowywał się akumulator i winnym okazał się też test mode.
Po aktywacji tego trybu, wyjęciu kluczyka i zamknięciu auta pobór prądu po 10 min był na poziomie 0,52A
Po odłączeniu zasilania i zrestartowaniu wyświetlacza po zamknięciu auta auto po 10 min pobiera tylko 18mA.
Prąd mierzyłem multimetrem UNI-T 139B
Odpowiedz
#26
(2017-Lut-25, 21:51)amakuch1986 napisał(a): Witajcie koledzy, mi teĹź rozładowywał się akumulator i winnym okazał się teĹź test mode.
Po aktywacji tego trybu, wyjęciu kluczyka i zamknięciu auta pobór prądu po 10 min był na poziomie 0,52A
Po odłączeniu zasilania i zrestartowaniu wyświetlacza po zamknięciu auta auto po 10 min pobiera tylko 18mA.
Prąd mierzyłem multimetrem UNI-T 139B

Wczoraj własnie testowałem na różne sposoby z tesmode i bez. Zawsze po dłuższym czasie (około 5-10min.) spadało do zera czyli (0,00-0,01) Jednym słowem bajka.. Ale wiesz co...jakoś mu nie wierze, temu tesmode..Nie wiem jaki masz wyświetlacz. Ja mam BID-a. Wstawiłem aku z drugiego auta i jakoś wszystko jest Ok..Tylko, że zawsze już jest ten szok  [Obrazek: shocked.png]  przed wejściem do auta...TRZYMA AKU- CZY NIE  [Obrazek: biggrin.png]

Jeszcze jakby mało było tego, coś się stało z oświetleniem wewnątrz auta...czyli przy otwarciu lewych tylnych drzwi nie ma oświetlenia w aucie. (żona wczoraj zauważyła) ale to chyba nie ma znaczenia z rozładowywaniem się AKU..
P.S... Może ktoś wie gdzie znajduje się  czujnik , który odpowiada za włączenie się oświetlenia przy otwieraniu drzwiHuh?
Odpowiedz
#27
Jeszcze jakby mało było tego, coś się stało z oświetleniem wewnątrz auta...czyli przy otwarciu lewych tylnych drzwi nie ma oświetlenia w aucie. (żona wczoraj zauważyła) ale to chyba nie ma znaczenia z rozładowywaniem się AKU..
P.S... Może ktoś wie gdzie znajduje się  czujnik , który odpowiada za włączenie się oświetlenia przy otwieraniu drzwiHuh?
[/quote]

Witam
a jak zamkniesz samochód to drzwi tylne się zamykają? może masz cały czas otwarte
Odpowiedz
#28
Co do oświetlenia to pewnie poszedł jeden przewod w wiazce która leci do tylnich drzwi. Jest osobny watek na ten temat
Odpowiedz
#29
(2017-Lut-26, 15:12)k@niu napisał(a): Jeszcze jakby mało było tego, coś się stało z oświetleniem wewnątrz auta...czyli przy otwarciu lewych tylnych drzwi nie ma oświetlenia w aucie. (Ĺźona wczoraj zauwaĹźyła) ale to chyba nie ma znaczenia z rozładowywaniem się AKU..
P.S... Może ktoś wie gdzie znajduje się  czujnik , który odpowiada za włączenie się oświetlenia przy otwieraniu drzwiHuh?

Witam
a jak zamkniesz samochód to drzwi tylne się zamykają? może masz cały czas otwarte
[/quote]

Tak zamykają się jest wszystko Ok. Tylko nie świeci wnętrze przy otwartych

(2017-Lut-26, 19:15)sebastian.k napisał(a): Co do oświetlenia to pewnie poszedł jeden przewod w wiazce ktĂłra leci do tylnich drzwi. Jest osobny watek na ten temat

możesz mi kolego podać stronę tego wątku...nie mogę go za licha znaleźć
Odpowiedz
#30
Wpisz wiazka w forumowa wyszukiwarkę i masz na drugiej pozycji tutka
Odpowiedz




Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości