na dół

Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  {B} Brak napięcia na sprężarce jacek_opel 0 111 2019-Sie-28, 16:55
Ostatni post: jacek_opel
  {B} Uszkodzony skraplacz klimatyzacji, brak wentylatora [?] kanwa1987 5 432 2018-Lip-19, 21:34
Ostatni post: rafael
  {B} B0180 - Za niskie napięcie w obwodzie nawiewu na nogi czujnika temp pow wylotowego Bodek 0 375 2017-Gru-28, 19:51
Ostatni post: Bodek
Ocena wątku:
  • 10 głosów - średnia: 2
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
{B} Klimatyzacja się nie włącza/brak napięcia
#1
Witam,
po zimie przestała mi działać klima, a że chłodnica była już w dosyć złym stanie myślałem, że juzzakończyła żywot. Ale po wizycie u gościa od klimy okazało się, że ciśnienie jest ok. Klimatyzacja nabita. Ale niestety się nie włącza. Sprawdziliśmy cewke. Jest ok. Ale niestety nie dochodzi prąd do kompresora. Na wtyczce w ogóe go nie ma!

Prosiłbym o podpowiedź, które bezpieczniki odpowiadają za klimę, ewentualnie który przekaźnik.
Jak będą ok to już nie wiem gdzie problem.



@racool  mógłbyś coś podpowiedzieć.
Odpowiedz
#2
Głupie pytanie, ale masz włączoną klimę przyciskiem od regulacji nawiewu ??
Odpowiedz
#3
Ja bym zaczął od przekaźnika klimy - spis gdzieś dostępny na forum
Odpowiedz
#4
(2017-Maj-30, 16:05)celius napisał(a): Głupie pytanie, ale masz włączoną klimę przyciskiem od regulacji nawiewu ??

Niestety tak.

A i jeszcze przycisk "AUTO" też nie reaguje. Tzn. niby na full włącza nawiew ale dioda się nie świeci. Na kompie sobie włączałem podgrzewania to za każdy razem włącza się że aktywny a ten przycisk od auto cały czas nieaktywny.
Odpowiedz
#5
Błąd 
Chlipo w komorze silnika masz bezpieczniki poz.20 - bez.10A , w bagażniku z tyłu poz.4  -bez. 5A , poz.14- bez. 7,5A.
Też po kupnie sprawdzałem bo klima nie chodziła , lecz u mnie było troszkę mało czynnika.
Odpowiedz
#6
Poz. 14 to czasem nie wycieraczki?
Odpowiedz
#7
(2017-Maj-30, 17:36)QRZOL napisał(a): Chlipo w komorze silnika masz bezpieczniki poz.20 - bez.10A , w bagaĹźniku z tyłu poz.4  -bez. 5A , poz.14- bez. 7,5A.
Też po kupnie sprawdzałem bo klima nie chodziła , lecz u mnie było troszkę mało czynnika.

@QRZOL no nie wierze jakiś ciu...... mi wyciągał bezpiecznik nr.20 ten w komorze silnika. Coś się włączyło na pewno. Obroty podskoczyły, spalanie wzrosło o 0.5 l. Trochę szumi i buczy ale coś działa. Jutro jadę od gościa od klimy i zobaczę co z tego będzie. W przycisku auto dalej nie świeci dioda ale to jej się czasem zdarzało. Ważne, żeby zaczęła działać. Ale to jutro potwierdzę na 100%.
Odpowiedz
#8
smile najwaşniejsze ,  şe dycha.
Odpowiedz
#9
@QRZOL dzięki za pomoc. Klima już zrobiona i hula jak tralala.
Odpowiedz
#10
Nie ma sprawy.  smile
Odpowiedz




Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości