Liczba postów: 948
Liczba wątków: 153
Likes Given: 3
Imię: Krzysztof
Miejscowość: KrakĂłw
Auto: Zafira
2017-Sie-26, 10:02
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2017-Sie-26, 10:05 przez Krasnal.)
Z opisu wyglÄ
da to nie ciekawie. Konkrety moĹźna bÄdzie stwierdziÄ po rozbiĂłrce skrzyni i weryfikacji.
Mirek, wydaje mi siÄ Ĺźe powinieneĹ wypowiedzieÄ siÄ konkretnie na ten temat. Milczenie nie jest najlepszym lekarstwem w tej sytuacji. Dobrze jest zawsze wysĹuchaÄ ( przeczytaÄ ) wypowiedzi obu stron.
â˘
Liczba postów: 313
Liczba wątków: 88
Likes Given: 8
Imię: MirosĹaw
Miejscowość: PoznaĹ
Auto: ZB Z19DTH
Witam, jak coĹ nie tak z zaĹÄ
czaniem biegĂłw to naleĹźy zrobiÄ regulacjÄ mechanizmu zmiany biegĂłw. Andrzej B. jechaĹ do mnie 1000 km a wystarczyĹo zrobiÄ tylko regulacjÄ, nie miaĹem co robiÄ w jego skrzyni ! Sprawa reklamacji masz prawo, rozbiore skrzynie w Twojej obecnoĹci i nic nie bÄdzie do wymiany, pokryjesz koszty zdjÄcia skrzyni jak Andrzej. Nie rozpisuj sie na forum tylko dzwoĹ tel zapomniaĹeĹ 603 978 275, pozdr
â˘
Liczba postów: 1 519
Liczba wątków: 188
Likes Given: 15
Imię: Przemas
Miejscowość: Oborniki WLKP
Auto: OPEL Zafira 1.7CDTI COSMO Panorama
2017-Sie-27, 09:19
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2017-Sie-27, 09:30 przez celius.)
Mirek mnie nie obchodzi co jest Ĺşle zrobione i co trzeba regulowaÄ. OddaĹem samochĂłd na gwarancji jakÄ
dostaĹem przy zakupie i jest nadal Ĺşle. Nie interesuje mnie kto gdzie zawiniĹ. Ja na pewno nie bÄdÄ pokrywaĹ Ĺźadnych kosztĂłw, oddaĹem samochĂłd do naprawy i oczekujÄ wywiÄ
zania siÄ z umowy gwarancji.
Prawie 2 miesiÄ
ce temu zgĹaszaĹem Tobie i p. Andrzejowi problem. Ĺťaden z Was nie podjÄ
Ĺ Ĺźadnych krokĂłw aby sprawÄ zaĹatwiÄ. OdsyĹa jeden do drugiego i tyle.
â˘
2017-Sie-27, 11:35
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2017-Sie-27, 11:36 przez Krasnal.)
Koledzy zachowajcie siÄ po mÄsku i zaĹatwcie tÄ
sprawÄ miÄdzy sobÄ
. Nie trzeba wciÄ
gaÄ w to caĹego forum. Belfer nie wypiera siÄ, Ĺźe naprawiaĹ tÄ
skrzyniÄ. Celius zadzwoĹ do Mirka i uzgodnijcie na spokojnie, bez emocji warunki reklamacji usĹugi i powtĂłrnej weryfikacji skrzyni. JeĹźeli skrzynia nadal nie dziaĹa wĹaĹciwie to wszelkie koszty naprawy powinien pokryÄ ten kto udzieliĹ gwarancji.
ĹťyczÄ owocnych i pokojowych negocjacji
â˘
Liczba postów: 39
Liczba wątków: 3
Likes Given: 0
Imię: Marcin
Miejscowość: Orzechowo
Auto: Zafira b
2017-Sie-27, 18:16
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2017-Sie-27, 18:20 przez cichy83.)
Jak dla mnie bardzo dobrze Ĺźe takie rzeczy wypĹywajÄ
tu, pan Andrzej chwali siÄ Ĺźe ma super opinie na forum zafiry w swoich ogloszeniach. ChociaĹź wczeĹniej nie sĹyszaĹem Ĺźadnych to myĹlaĹem Ĺźe jest goĹciem godnym polecenia , teraz juĹź . . .? ChociaĹź nie wiem kto bardziej tu ma olewke pan Andrzej czy Belfer
â˘
Ĺťeby mieÄ konkretna opiniÄ na ten temat trzeba by wysĹuchaÄ wszystkich stron.
â˘
Liczba postów: 39
Liczba wątków: 3
Likes Given: 0
Imię: Marcin
Miejscowość: Orzechowo
Auto: Zafira b
dlatego zrobiĹem znak ? ale z jednej strony bĹagania o gwarancjÄ a z drugiej olewanie tematu daje do myĹlenia
â˘
2017-Sie-28, 13:11
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2017-Sie-28, 15:51 przez celius.)
(2017-Sie-27, 18:16)cichy83 napisał(a): Jak dla mnie bardzo dobrze Ĺźe takie rzeczy wypĹywajÄ
tu
Zgadzam siÄ. obaj Panowie prowadzÄ
dziaĹalnoĹÄ gospodarczÄ
, obaj reklamujÄ
siÄ na forum, wiÄc dobrze aby wszystkie opinie na temat ich dziaĹalnoĹci byĹy na forum. Nie tylko te dobre.
Mirek (@ Belfer) skrzynia trafiĹa na gwarancji Pana Andrzeja z powodu haĹasujÄ
cych ĹoĹźysk i drĹźÄ
cej trĂłjki. ĹoĹźyska wymienione i piÄknie, w koĹcu cicho i to jest fajne. Co do "trĂłjki" to sam mi pokazywaĹeĹ przesuwkÄ od tego biegu, ktĂłrÄ
u mnie wymieniĹeĹ, bo stara miaĹa wystrzÄpione zÄby na jednym koĹcu. MĂłwiĹeĹ teĹź, Ĺźe na waĹku zÄbatka teĹź jest lekko wystrzÄpiona ale nie wymaga wymiany. "TrĂłjka" fakt sĹabiej ale nadal trzÄsie siÄ i wydaje dĹşwiÄk przeskakujÄ
cych zÄbatek podczas hamowania silnikiem (przewaĹźnie w zakresie 2tys do 1.5 tys obrotĂłw). Czy nowa przesuwka nie ma juĹź czasem teĹź wyszczerbionych zÄbatek ? Bardzo moĹźliwe. Od razu po wyjeĹşdzie z warsztatu stwierdziĹem na ul. Bukowskiej, ze trĂłjka lata. Od razu to zgĹosiĹem teĹź Tobie i p. Andrzejowi. ZrobiĹem juĹź ponad 5 tys. i wydaje mi siÄ, ze zaczynajÄ
siÄ efekty tego niedopatrzenia i np: trzymajÄ
c rÄkÄ na lewarku na 4 biegu, czuÄ drgania, czasami doĹÄ mocne i raczej nie jest to naturalne. Na innych biegach tego nie ma. Czy nowe ĹoĹźyska przy okazji nie dostaĹy luzu przez to ?? Nie wiem i nie wiem, czy kiedykolwiek siÄ dowiem.
Dziwi trochÄ fakt braku z Waszej strony jakiejkolwiek chÄci sprawdzenia tego, spotkania siÄ, przejechania samochodem. OtrzymywaĹem tylko stwierdzenia, Ĺźe wszystko jest zrobione jak powinno byÄ i jest ok lub siÄ "uĹoĹźy". PrzecieĹź sam nie pojadÄ do warsztatu, ktĂłry wymontowaĹ i montowaĹ skrzyniÄ. Oni robili to na zlecenie p. Andrzeja i to on powinien, tak jak byĹo przy pierwszym razie, anonsowaÄ takie zgĹoszenie w warsztacie. Od Pana Andrzej dostawaĹem maile typu:
" Z tego co mowil Mirek jest juz wszystko zrobione."
" Nie jechalem teraz Pana autem.Ale z tego co mowil Mirek to u niego skrzynia bardziej halasuje (a nie widzi potrzeby jej robienia) niz u Pana przed robotÄ
wiec zaczynam podejrzewac ze problemow szyka Pan troche na siĹÄ.
W aucie ma Pan juz wszystko praktycznie nowe. ( sprzeglo, 2masa, skrzynia wyremontowana, Egr wymieniony a mozna bylo go wylaczyc).
Prosze wystopowac."
A po wysĹaniu filmiku:
" Nic niepokojacego nie widze.Lewarek moze lekko drgac, jak kopie to jest problem."
A lewarek wĹaĹnie "kopie" jak to okreĹliĹ.
To jest podejĹcie do klienta ?? Nie zawalam Was telefonami, nie wystajÄ pod drzwiami, nie wymuszam, aby byĹo zrobione to juĹź i teraz, ale dwa miesiÄ
ce zwodzenia to juĹź lekka przesada.
Nie negujÄ Mirek Twojej fachowoĹci i nie mĂłwiÄ, ze z Twojej strony jest coĹ Ĺşle, ale jako klubowicz (i moderator jednoczeĹnie), kolega (chyba ??) traktujesz tÄ
sprawÄ mĂłwiÄ
c grzecznie, olewajÄ
c jÄ
.
Nie negujÄ teĹź, jakoĹci samochodĂłw sprzedawanych przez Pana Andrzeja i gwarancji ktĂłrÄ
daje. OgĂłlnie jesteĹmy bardzo zadowoleni z zakupionego samochodu, choÄ wyszĹo kilka wad. MoĹźliwe, Ĺźe koszty gwarancji tego modelu przekroczyĹy zysk z niego i Pan Andrzej po prostu dokĹada do tego. Nie wiem, ale prawdÄ mĂłwiÄ
c jest to ryzyko jakie podejmuje. KupowaĹem u niego m.in. wĹaĹnie z powodu gwarantowanego pisemnie przebiegu, bezwypadkowoĹci i gwarancji, wiedzÄ
c, Ĺźe ten model w tym roczniku moĹźna byĹo kupiÄ taniej gdzie indziej, ale ...... jak jest z uĹźywkami nie muszÄ pisaÄ. Nawet, szukajÄ
c nastÄpnego samochodu, z miĹÄ
chÄciÄ
pochylÄ siÄ nad ofertÄ
Pana Andrzeja z Gorzowa.
Pozostaje tylko niesmak ale i nadzieja na pozytywne zakoĹczenie sprawy.
Pozdrawiam
PS. Mirek (@ Belfer) wiesz gdzie m.in. pracujÄ (czy na Jarochowskiego czy Nowowiejskiego). Jak byĹ byĹ w pobliĹźu to daj znaÄ. Zawsze moĹźemy zrobiÄ sobie jazdÄ testowÄ
.
â˘
Liczba postów: 313
Liczba wątków: 88
Likes Given: 8
Imię: MirosĹaw
Miejscowość: PoznaĹ
Auto: ZB Z19DTH
2017-Sie-28, 16:21
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2017-Sie-28, 16:31 przez Belfer.)
Witam, "koledzy ubijacie pianÄ" nikomu nigdy nie odmĂłwiĹem reklamacji ! Naprawiam z forum klubowiczÄ
gratis ! Nawet admin Andrzej jechaĹ ponad 1000 km i nie miaĹem nic do roboty, problem byĹ z linkami, ciÄgnami. Przemek nie kupiĹ samochodu od mnie, ja naprawiaĹem skrzynie Andrzejowi z Gorzowa, juĹź ponad 10 szt. bez reklamacji. Nie zdejmujÄ skrzyni, nie zakĹadam brak czasu i moĹźliwoĹci. Czekam na skrzynie i tyle, w ktĂłrej najprawdopodobniej nie bÄdÄ miaĹ co poprawiÄ, wymieniÄ (diagnoza bÄdzie w obecnoĹci wĹaĹciciela i sprostuje na forum to oczernianie). Nawet po skoĹczonej gwarancji u Andrzeja, ma u mnie jako klubowicz-moder naprawÄ gratis, teraz moĹźe z  ,  pozdr
â˘
2017-Sie-29, 07:30
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2017-Sie-29, 07:32 przez celius.)
Mirek ja nie oczerniam stwierdzam fakty. Pan Andrzej opiera swoje decyzje na Twojej opinii, Ty twierdzisz, ze jest ok, a "trĂłjka" lata. I najlepsze, Ĺźe jest postawiona opinia, nie widzÄ
c samochodu !!  WTF ?? Jak juĹź wczeĹniej napisaĹem nie obchodzi mnie, kto nie przyĹoĹźyĹ siÄ do naprawy, Ty czy warsztat zdejmujÄ
cy/wkĹadajÄ
cy skrzyniÄ. Ja stwierdzam fakt, ze nie jest zrobiona w 100% i ciÄ
gle sĹyszÄ, ze wymyĹlam. To ja raczej mogÄ powiedzieÄ, ze jestem oczerniany.
(2017-Sie-28, 13:11)celius napisał(a): "Nie jechalem teraz Pana autem.Ale z tego co mowil Mirek to u niego skrzynia bardziej halasuje (a nie widzi potrzeby jej robienia) niz u Pana przed robotÄ
wiec zaczynam podejrzewac ze problemow szyka Pan troche na siĹÄ.
W aucie ma Pan juz wszystko praktycznie nowe. ( sprzeglo, 2masa, skrzynia wyremontowana, Egr wymieniony a mozna bylo go wylaczyc).
Prosze wystopowac."
Tak twierdzi p. Andrzej, a pamiÄtam jak Ty pokazywaĹeĹ mi ĹoĹźyska wyjÄte w mojej skrzyni i jak mĂłwiĹeĹ Ĺźe dla jednego to juĹź byĹ ostatni moment. Rozdwojenie jaĹşni czy kaĹźdy ma usĹyszeÄ to co by chciaĹ usĹyszeÄ ??
Pan Andrzej napisaĹ mi 2 dni temu, ze zadzwoni do Ciebie abyĹ zobaczyĹ skrzyniÄ. Ale co dalej to ja juĹź Ĺźadnej informacji nie dostaĹem. A ewentualne terminy trzeba zgraÄ, bo ja nie mogÄ tak z dnia na dzieĹ oddaÄ samochĂłd i pozbyÄ siÄ moĹźliwoĹci pracy.
Dwa razy po moim urlopie byĹem u Ciebie. niestety nie zastaĹem nikogo. WywnioskowaĹem (i okazaĹo siÄ prawidĹowo), ze jak co roku wyjechaliĹcie na wybrzeĹźe. PostanowiĹem, ze nie bÄdÄ Ciebie nagabywaĹ i wysĹaĹem SMS-a z opisem (jak sobie wczeĹniej ĹźyczyĹeĹ), ze po przejechaniu kilku tys. km nie ma poprawy. ProsiĹem o kontakt od Ciebie, bez odpowiedzi.
(2017-Sie-26, 10:02)Krasnal napisał(a): Mirek, wydaje mi siÄ Ĺźe powinieneĹ wypowiedzieÄ siÄ konkretnie na ten temat.
WĹaĹnie, a konkretĂłw brak. Mirek nie odniĂłsĹ siÄ do Ĺźadnych faktĂłw ktĂłre tutaj podaĹem.
â˘
|