na dół

Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  {A} 2.0 DTI 16V - Y20DTH -  Problem z ładowaniem turbo DjHardy 3 101 2018-Sie-01, 16:36
Ostatni post: DjHardy
  {A} Zafira A 2.0 DTI - problem z turbina. dawidryba11 55 11 125 2018-Maj-27, 20:24
Ostatni post: klarens85
  {A} 2.0 DTI 16V - Y20DTH -  problem spadek mocy seba291081 4 1 209 2017-Kwi-30, 10:22
Ostatni post: Zdzich
Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
{A} 2.0 DTI 16V - Y20DTH -  Problem z uruchomieniem
#1
Witam wszystkich szczęśliwych posiadaczy Zafiry.Posiadam Zośkę już od dwóch lat i jak do tej pory nie miałem z nią żadnych problemów odpalała mi zawsze od pierwszego strzała,aż tu nagle któregoś razu rano odpaliła jak zawsze od pierwszego strzała i po 50 km zostawiłem ją na ok. 5 godzin i już nie odpaliła. Rozrusznik kręci akumulator się rozładowuje i tyle. Zafira 2.0DTI z 2004r. Czy może to być związane ze stanem akumulatora i rozrusznika? Czy może jakaś inna przyczyna? Podpowie mi ktoś?
Odpowiedz
#2
(2018-Lut-13, 23:06)snikers8 napisał(a): Witam wszystkich szczęśliwych posiadaczy Zafiry.Posiadam Zośkę już od dwóch lat i jak do tej pory nie miałem z nią żadnych problemów odpalała mi zawsze od pierwszego strzała,aż tu nagle któregoś razu rano odpaliła jak zawsze od pierwszego strzała i po 50 km zostawiłem ją na ok. 5 godzin i już nie odpaliła. Rozrusznik kręci akumulator się rozładowuje i tyle. Zafira 2.0DTI z 2004r. Czy może to być związane ze stanem akumulatora i rozrusznika? Czy może jakaś inna przyczyna? Podpowie mi ktoś?
Cześć są trzy opcje albo pompa albo płytka sterująca pompą albo poprostu się zapowietrzył.to się zdarza to jedyny problem w zefirach a.

Wysłane z mojego SM-G955F przy użyciu Tapatalka
Odpowiedz
#3
(2018-Mar-07, 12:33)Andrzej13 napisał(a):
(2018-Lut-13, 23:06)snikers8 napisał(a): Witam wszystkich szczęśliwych posiadaczy Zafiry.Posiadam Zośkę już od dwóch lat i jak do tej pory nie miałem z nią żadnych problemów odpalała mi zawsze od pierwszego strzała,aż tu nagle któregoś razu rano odpaliła jak zawsze od pierwszego strzała i po 50 km zostawiłem ją na ok. 5 godzin i już nie odpaliła. Rozrusznik kręci akumulator się rozładowuje i tyle. Zafira 2.0DTI z 2004r. Czy może to być związane ze stanem akumulatora i rozrusznika? Czy może jakaś inna przyczyna? Podpowie mi ktoś?
Cześć są trzy opcje albo pompa albo płytka sterująca pompą albo poprostu się zapowietrzył.to się zdarza to jedyny problem w zefirach a.

Wysłane z mojego SM-G955F przy użyciu Tapatalka

Dzięki za podpowiedź,sam znalazłem przyczynę a był nią przewód odprowadzający nadmiar paliwa z wtrysków do pompy.Dodam że ten przewód wymieniałem dokładnie 2 lata temu,ale sparciał wniosek nie kupujcie byle czego. Myślałem że drogi sklep to nie mają byle czego a tu zonk. Pozdrawiam.
Odpowiedz
#4
Możesz wrzucić zdjęcia, gdzie ten przewód się znajduje i jak go rozpoznać oraz stan starego i nowego?

Wysłane z mojego LG-H815 przy użyciu Tapatalka
Odpowiedz




Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości