Liczba postów: 82
Liczba wątków: 1
Likes Given: 0
Imię: RafaĹ
Miejscowość: ok. Kalwarii Zebrzydowskiej
Auto: Opel Zafira A Z18XE
2018-Cze-05, 20:23 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 2018-Cze-06, 07:42 przez celius.)
Witam.
Mam pytanie odnoĹnie sterowania elektronicznego ogrzewania.
Czy ktoĹ z kolegĂłw coĹ takiego posiada i ewentualnie na jakiej zasadzie ma dziaĹaÄ to sterowanie temperaturÄ . Chodzi mi o jakÄ Ĺ instrukcje obsĹugi lub coĹ w tym wzglÄdzie.
Jak na razie to zauwaĹźyĹem Ĺźe coĹ nie bardzo to u mnie dziaĹa bo mogÄ tylko ustawiÄ temperaturÄ na maks ciepĹo albo zimno - tylko wtedy sĹyszÄ przesuwanie siÄ klapki ciepĹe - zimne. przy ustawieniu temperatury nic nie sĹychaÄ.
Zamiast pokrÄtĹa mam taki elektroniczny nastawnik - fotka poniĹźej (znaleziona na tym forum).
Szczerze przyznam, Ĺźe pierwszy raz widzÄ coĹ takiego Mnie to wyglÄ da jak by ktoĹ klimÄ manualnÄ przerobiĹ na automatycznÄ , bo panel jest ewidentnie od manualnej.
Raczej niespotykana modyfikacja, wiÄc ciÄĹźko bÄdzie komuĹ napisaÄ, dlaczego tak jest, bo niewiadomo co poprzedni wĹaĹciciel tam przerobiĹ i jak.
CzeĹÄ.
I trochÄ siÄ wyjaĹniĹo - dziÄki koledze z innego forum ktĂłry troszkÄ przegrzebaĹ internet i wygrzebaĹ.
Dla poszukujÄ cych wklejÄ link do info - o ile administracja pozwoli.
Tutaj obiecany link - https://forum.opel24.com/topic/84268-reg...te-system/
Przyznam siÄ Ĺźe troszkÄ pobawiĹem siÄ sterowaniem tym ustrojstwem i zaczÄĹo normalnie dziaĹaÄ.
Ja mam tylko sam nastawnik temperatury, tak Ĺźe na razie nie wymieniam panelu na zwykĹego manual-a skoro ten dziaĹa.